Onsdag: Lasagne med gulerodssalat
Ingredienser:
250-300 g forkogte lasagneplader
Kødsauce:
2 hakkede løg
500 g hakket oksekød
1 stor revet gulerod
2 stilke bladselleri skåret i tern
2 ds. hakkede tomater
2 dl. grønsagsbouillon
140 g koncentreret tomatpuré
2 fed knust hvidløg
Bechamelsovs:
20 g smør el. margarine
3 spsk. mel
6 dl letmælk
Havsalt
Hvid peber
Reven muskatnød
Reven ost
5 store fint revet gulerødder
1 dl rosiner
Saften fra en appelsin
Sådan gør du:
Svits løg og kød i en gryde. Tilsæt de øvrige ingredienser. Kog saucen ved svag varme i 10 min.
Smelt fedtstof til bechamelsovsen. Pisk melet i. Tilsæt mælken under piskning. Kog 5 min. Smag til med salt, peber og muskatnød.
Læg kødsauce, lasagneplader og bechamelsovs lagvis i en lille bradepande.
Gratiner med reven ost
Sæt fadet i ovnen ved 200° i ca. 40 min.
Servér med gulerodssalat
Tilberedningstid: ca. 1½ time