Onsdag: Lasagne med gulerodssalat

Ingredienser:

250-300 g forkogte lasagneplader

Kødsauce:

2 hakkede løg

500 g hakket oksekød

1 stor revet gulerod

2 stilke bladselleri skåret i tern

2 ds. hakkede tomater

2 dl. grønsagsbouillon

140 g koncentreret tomatpuré

2 fed knust hvidløg

Bechamelsovs:

20 g smør el. margarine

3 spsk. mel

6 dl letmælk

Havsalt

Hvid peber

Reven muskatnød

Reven ost

5 store fint revet gulerødder

1 dl rosiner

Saften fra en appelsin

Sådan gør du:

Svits løg og kød i en gryde. Tilsæt de øvrige ingredienser. Kog saucen ved svag varme i 10 min.

Smelt fedtstof til bechamelsovsen. Pisk melet i. Tilsæt mælken under piskning. Kog 5 min. Smag til med salt, peber og muskatnød.

Læg kødsauce, lasagneplader og bechamelsovs lagvis i en lille bradepande.

Gratiner med reven ost

Sæt fadet i ovnen ved 200° i ca. 40 min.

Servér med gulerodssalat

Tilberedningstid: ca. 1½ time