Peter Mygind og Lise Mygind

Foto: Les Kaner ”Jeg var 23 år og gik på RUC, og Peter var 27 og gik på tredje årsprøve på Teaterskolen, hvor det ikke var god stil at få børn, fordi det var meningen, at man skulle have hovedet helt oppe i egen røv.

Lise Mygind blev gravid efter blot fem uger – så parret indførte et særligt koncept…

Der gik kun fem uger fra deres første møde, før Lise blev gravid. Derfor indførte familien Mygind såkaldte ”Honeytours”, selvom det vakte forargelse hos nogle af vennerne, fortæller parret i denne uges ALT for damerne.

Peter og Lise Mygind mødte hinanden en aften i marts 1991.

Fem uger efter deres første møde blev Lise gravid – og det var egentlig på ingen måde optimalt, fordi Lise boede i en lejlighed på Vesterbro med koldt vand og intet bad, og Peter i en lille lejlighed på Østerbro med toilet på bagtrappen på etagen nedenunder. Og heller intet bad.

Men da Lise fik svar på sin urinprøve, blev hun alligevel instinktivt glad, fortæller hun i et stort interview i ALT for damerne:

Lise: ”Jeg var 23 år og gik på RUC, og Peter var 27 og gik på tredje årsprøve på Teaterskolen, hvor det ikke var god stil at få børn, fordi det var meningen, at man skulle have hovedet helt oppe i egen røv. Men på en eller anden måde var jeg meget ubekymret.”

Peter: ”Jeg var i Jylland på job, da Lise ringede og sagde det. Jeg skyndte mig hjem, og da jeg kom ind ad døren hos Lise, sad hun med fem piger fra RUC. De kiggede alle på mig med sådan nogle kvindeøjne, der sagde, hvad er han for en mand? Jeg havde en lille buket SU-blomster med og var bare enormt åben for det hele. Der var intet i mig, der blokerede, og det gjorde, at pigerne endte med bare at smile til mig.”

Lise: ”Og så gik de. Og vi gik i seng i 24 timer og snakkede om det hele. Næste dag ringede Peters gode ven, og da Peter sagde til ham, jeg skal sgu være far, tænkte jeg, okay, så er det sådan, det er.”'

LÆS OGSÅ: Den ultimative gave: Min veninde har givet mig et barn

Indførte ”Honeytours”

Dengang købte Peters mor et lille hus i Vanløse, som det vordende forældrepar kunne leje af hende, og så kom sønnen Julius til verden. Syv år senere meldte Valdemar sin ankomst.

I dag er Lise og Peters yngste søn for nyligt flyttet hjemmefra, og det er de glade for. Ikke fordi de ikke havde det skønt med ham, men fordi de i den grad nyder at være alene sammen. Bare de to.

Lise: ”Fundamentet i vores familie er jo Peter og mig. Det var OS, der oprindeligt blev kærester, det skal man holde fast i.”

Peter: ”Og det er jo så tydeligt et tegn på, at vi har det godt med hinanden. At vi er glade for at være sammen. For det er et stort alarmsignal, hvis du går i panik, når dit sidste barn flytter. Så er der noget i dit forhold, som du skal arbejde med.”

Lise: ”Vi har også været gode til at være alene undervejs igennem årene. Fordi vi fik barn så tidligt, indførte vi noget, der hed ”Honeytours”. Jeg kan huske, at der var et par, som senere blev skilt, som dengang var ret forargede over, at vi forlod vores lille barn, men hvor han bagefter måtte sige: ”Ja, okay, men hvem var det, der blev sammen?”. Vi har været rigtig gode til at prioritere tid med hinanden. Det er et vigtigt fundament, at man kan lide hinandens selskab.”

Peter: ”Vi har også en regel om, at man ikke må sige nej. Hvis den ene spørger, om vi skal gå en tur, så skal man sige ja.”

Lise: ”Medmindre man er syg!”

Peter: ”Somme tider snakker vi om nogle dybe ting, andre gange går vi bare og holder i hånd og kigger på træerne. Det er de små rutiner i hverdagen, der er med til at bevare ægteskabets styrke og kraft.”

Læs hele interviewet her.

Faktaboks

Lise Mygind Mühlhausen, 53, og Peter Mygind, 57

  • Lise er kommunikationsperformance-træner og coach for topledere, politikere og tv-værter.
  • Peter er skuespiller, entertainer, konferencier, sanger, foredragsholder, vært og i gang med optagelser af tv-serierne ”Borgen” og ”Riget”.
  • Lise og Peter kan fejre sølvbryllup den 10. august. Sammen har de sønnerne Julius, 29, og Valdemar, 22, og børnebørnene Rosa på tre år og Hugo på et år.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte og Interview

610x200_woordy_knap2.jpeg