Dinosaur og børn

Foto: Getty Images I kender måske Tyrannosaurus rexen, men kan I også kende forskel på en Dimetrodon og en Triceratops? Og er det sandt, at nogle dinosaurer havde fjer? Få svaret i ny podcast.

Talk Town KIDS

Farlige fortidsdyr: Derfor er dine børn vilde med dinosaurer

Elsker dine unger også dinosaurer? Det er der en helt særlig grund til, mener naturhistorisk konservator Abdi Hedayat. Han tager jer med til i fortidsdyrenes forunderlige verden i en ny podcast for børn.

Er dine børn også fascineret af dinosaurer og andre fortidsdyr?

Junior kender sikkert godt Tyrannosaurus rexen, men kan han også kende forskel på en Dimetrodon og en Triceratops? Og er det sandt, at nogle dinosaurer havde fjer? 

Naturhistorisk konservator Abdi Hedayat har et bud på, hvad der gør dyrene fra fortiden så spændende:

"Det, der er så fedt ved dinosaurerne, er, at de ligner noget fra en mærkelig fantasi, men faktisk har levet i virkeligheden. Selvom vi har fundet mange knogler fra dem, og vi kan sætte et skelet sammen, så finder vi alligevel aldrig 100 procent ud af, hvordan de præcist har set ud - f.eks. ved vi ikke, hvilke farver de havde, eller hvilke lyde de sagde. Der må man bruge sin fantasi," siger han.

At dinosaurerne levede indtil for omkring 66 mio år siden, er dog ikke bare fantasi. Og det er også vildt at tænke på, hvor store mange af dem var. Faktisk ville du med stor sandsynlighed slet ikke nå at opdage, hvis du blev snuppet bagfra og ædt af en T-rex, som var omkring 12 meter lang og 4-5 meter høj, lyder det fra konservatoren. 

LÆS OGSÅ: De geniale galakser: Tag ungerne med på en rejse til rummet

Spor i den danske natur

I den nye podcast "Abdi og fortidsdyrene" fra Talk Town KIDS kan du og dine børn, lade jer fascinere af de mange spændende dyr fra fortiden. Flere af dinosaurene kender dit barn måske allerede navnene på, f.eks: Tyrannosaurus rex, Brachiosaurus, Velociraptor og Triceratops.

Og selvom det er virkelig mange år siden, de levede, så kan du være heldig at finde spor af dem i den danske natur den dag i dag.

"Du kan måske være heldig at finde dinosaurfodspor. Fodsporene er store - lige så store som to kæmpe stegepander. Det lyder måske underligt, men på Bornholm, er der faktisk fundet dinosaurfodspor," forklarer Abdi Hedayat. 

For da dinosaurerne levede, var det meste af Danmark blot havbund, men lige præcis Bornholm stak op over vandet, og her var der altså tilsyneladende plads til dinosaurerne.

På danske strande, f.eks. på Møn, kan man også være heldig, at finde genstande fra fortiden, som kan sende os på en rejse tilbage i tiden. Det kan f.eks. være en tand fra en mosasaur, som lidt ligner en stor krokodille-tand.

Så måske er det værd at tage ungerne med på jagt efter fortiden?

Første episode af  "Abdi og fortidsdyrene" udkommer på appen Talk Town KIDS i dag, torsdag d. 20. januar, og der kommer nye episoder én gang om ugen.

Talk Town KIDS

TT-Kids_Logo_Vertikalt.jpg

Kvalitetsindhold for børn

Talk Town KIDS er Story House Egmonts lydunivers til børn. Universet består af masser af fascinerende, sjove og lærerige podcasts og mere end 1.000 udvalgte lydbøger til børn.

Vi tror på, at børn motiveres og lærer bedst igennem deres fantasi og nysgerrighed. Derfor skaber vi nu et dragende lydunivers fuld af kvalitetsindhold for børn.

Vi vil stimulere børns fantasi, fascination og nysgerrighed igennem lydmediet. Vi vil inspirere børn til at skabe billeder i deres sind og samtidig blive lidt klogere undervejs – sommetider helt uden, at de selv bemærker det – alene, eller sammen som familie.

Få Talk Town KIDS til kun 49 kr. om måneden. Ingen binding. 

Download appen via iTunes

Download appen via GooglePlay.

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast

610x200_woordy_knap2.jpeg