Suppe er sagen

Suppe er sagen

... heri kan du nemlig gemme alverdens grønsager, som ellers kan være svære at få i din lille skat. De fleste børn elsker suppe. Vi har fundet inspiration i fire lande.

RUSSISK BORSJTJ ELLER PIGESUPPE:

4 pers.

Ingredienser: 4 rødbeder, 4 kartofler, 2 løg, 2 fed hvidløg, olie, 1,2 l vand, 1 grønsagsbouillonterning, 3 laurbærblade, 1 spsk sukker, 2 spsk vineddike, salt og peber.

Fremgangsmåde:

Skær grønsagerne i store stykker, og steg dem i olien. Tilsæt vand, bouillon, hvidløg og laurbærblade. Lad suppen simre i ca. 30 min. under låg. Blend suppen. Tilsæt sukker og vineddike, og bring suppen i kog. Smag til med salt og peber.

DANSK SUPPE MED KARTOFLER OG PORRER:

4 pers.

Ingredienser: 500 g kartofler, 300 g rodfrugter (f.eks. jordskokker, pastinak el. gulerødder), 2 porrer, 2 spsk. olivenolie, 1 håndfuld frisk timian, 1 l vand, 1 bouillonterning, 2,5 dl fløde, 4 tsk balsamico-eddike, salt og peber.

Fremgangsmåde:

Skræl kartofler og rodfrugter. Skær porrerne i stykker, og svits dem i olien. Tilsæt timian, vand og bouillonterning. Kog suppen under låg i 30 min. Blend suppen, og tilsæt fløde, eddike, salt og peber. Varm suppen op.

ITALIENSK TOMATSUPPE:

4 pers.

Ingredienser: 6 tomater, 2 dåser flåede tomater, 4 dl vand, oregano, 1 bouillonterning, 2 fed hvidløg, 2 dl fløde, salt, evt. lidt chili.

Fremgangsmåde: Skær stilken af de friske tomater. Kog vand i en gryde, nok til at dække dem alle. Når vandet koger, lægges tomaterne i. Lad dem ligge i et par minutter, tag dem op, og tag skindet af dem. De friske tomater og dåsetomaterne blendes sammen. Put tomater, vand, oregano, bouillon og chili i en gryde og kog i 25 min. Tilsæt hvidløg og fløde, og kog yderligere et par minutter. Serveres med croutoner. De friske tomater kan evt. udskiftes med tomater på dåse.

CROUTONER:

Ingredienser: Brød, olivenolie, hvidløg og salt.

Fremgangsmåde:

Pres hvidløget i olien, og tilsæt salt. Skær brødet i små tern, eller stik det ud med en lille kageform. Læg brødet på bagepapir på en bageplade, og bag i ovnen ca. 5 min. ved 225 grader.

KINESISK SUPPE MED NUDLER:

4 pers.

Ingredienser: 250 g kyllingefilet, 1 fed hvidløg, 1 lille løg, olie, 1,5 l kyllingebouillon (vand og terning), ¼ hvidkålshoved, 2 spsk fiskesovs, 1 spsk sukker, 150 g æggenudler, salt og peber.

Faktaboks

Tip! Husk, at størrelsen på skeen er afgørende for, om det er en succes at prøve selv.

Faktaboks

Tip! En tykkere, lidt mere cremet suppe er nemmere at spise, fordi den ‘sidder fast’ på skeen.

Fremgangsmåde:

Skær løget fint ud og kyllingen i fine strimler. Steg kyllingestrimler, løg og presset hvidløg i olie. Bring kyllingebouillonen i kog i en gryde, og tilsæt kylling og løg. Kog i 10 min. Skær hvidkålshovedet fint ud i strimler. Tilsæt hvidkål, sukker og fiskesovs. Kog suppen i 5 min. Tilsæt nudlerne, og lad dem koge i 2-3 min., til de er møre. Smag til med salt og peber.