Tirsdag: Kartoffelomelet

Ingredienser:

700 g kartofler

3 rødløg (almindelige kan også gøre det)

1 fed presset hvidløg

20 g margarine

2-3 spsk. Persille, eller 1-2 spsk. Frisk basilikum

2 hele æg

3 æggehvider

100g bacon i tern (eller skinketern)

5 tomater

1 grøn peberfrugt, i små tern

Lidt oregano

Rugbrød

Sådan gør du:

Kartoflerne skrælles, skæres i små tern og koges i lidt letsaltet vand i ca. 5 min.

Tages af blusset og lad stå i gryden i ca. 10 minutter, hvorefter de hældes i en si, til afdrypning

2 løg skæres i grove tern og sauteres på pande med bacontern og hvidløg, til bacon er sprød

Tilsæt evt. 10 g margarine og kartoflerne og peberfrugten og sauter yderligere i 5 min.

Massen kommes i en skål og æg og æggehvider sammenpiskes og blandes i, sammen med en hakket tomat og hakket persille.

Smelt de sidste 10g margarine på panden og hæld æggemassen på.

Dæk panden med låg og steg omeletten ved svag varme i ca. 10-15min.

Kan pyntes med lidt krydderurter, hvis sådanne haves.

Serveres med rugbrød og tomatsalat (tomater og løg i skiver, drysset med lidt oregano.

Tip:

Hak eventuelt en ekstra peberfrugt og lidt agurk til børnene, i stedet for tomatsalat.