Tirsdag: Cremet grøntsagssuppe med bacondrys

Ingredienser:

500 g persillerod

300 g kartofler

3 løg

1 spsk. olie

1 l hønsebouillon

1½ tsk. majsstivelse

1 dl A-38

1 dl fløde 13 %

1 tsk. citronsaft

Havsalt

Friskkværnet peber

Bacondrys:

100 g bacon i skiver

20 g soltørrede tomater (udblødes i kogende vand min. 20 min.)

1 bundt klippet purløg

Sådan gør du:

Persillerødder, kartofler og løg skrælles og skæres i mindre stykker og svitses i olie.

1 l hønsebouillon hældes ved koger 25 min.

Suppen tages af varmen og blendes.

Varm suppen op igen. Rør majsstivelse ud i A-38 og fløde og rør det i suppen.

Giv suppen et opkog.

Smag til med citronsaft, salt og peber.

Bacon steges og skæres i små stykker. De udblødte soltørrede tomater hakkes fint og vendes sammen med bacon og purløg.

Tilbehør: brød

Tilberedningstid: ca. 45 min.

Energifordeling:

Protein

Fedt

Kulhydrat