Tirsdag: Cremet grøntsagssuppe med bacondrys
Ingredienser:
500 g persillerod
300 g kartofler
3 løg
1 spsk. olie
1 l hønsebouillon
1½ tsk. majsstivelse
1 dl A-38
1 dl fløde 13 %
1 tsk. citronsaft
Havsalt
Friskkværnet peber
Bacondrys:
100 g bacon i skiver
20 g soltørrede tomater (udblødes i kogende vand min. 20 min.)
1 bundt klippet purløg
Sådan gør du:
Persillerødder, kartofler og løg skrælles og skæres i mindre stykker og svitses i olie.
1 l hønsebouillon hældes ved koger 25 min.
Suppen tages af varmen og blendes.
Varm suppen op igen. Rør majsstivelse ud i A-38 og fløde og rør det i suppen.
Giv suppen et opkog.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Bacon steges og skæres i små stykker. De udblødte soltørrede tomater hakkes fint og vendes sammen med bacon og purløg.
Tilbehør: brød
Tilberedningstid: ca. 45 min.
Energifordeling:
Protein
Fedt
Kulhydrat