Tirsdag: Gratineret kartoffelmos med oksekød og champignon
Ingredienser:
750 g kartofler
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. rapsolie
500 g hakket oksekød
250 g champignon i skiver
1 tsk. timian
125 g optøede ærter
2 spsk. tomatpuré
1 dl letmælk
1 tsk. havsalt
Friskkværnet peber
100 g cheddarost
Tilbehør: grøn salat
Sådan gør du:
Skræl og skær kartoflerne i tern, kog dem møre i usaltet vand.
Hak løg og hvidløg. Svits dem i olie. Tilsæt oksekød, og svits til kødet er brunt. Tilsæt champignon sammen med timian, ærter og tomatpuré.
Hæld vandet fra kartoflerne. Pisk kartoflerne med varm mælk. Smag til med salt og peber.
Kom halvdelen af kødblandingen i et ovnfast fad, og læg halvdelen af kartoffelmosen over. Kom resten af kødet over og slut med kartoffelmos. Gratiner med revet cheddarost.
Stil retten midt i ovnen i ca. 20 min. ved 200°
Server med grønsalat efter eget ønske.
Energifordeling:
Protein 29,6 %
Fedt 39,1 %
Kulhydrat 31,4 %