Tirsdag: Vegetariske frikadeller med tomatsauce

Ingredienser:

4 dl kogte kolde ris

4-5 fint revne gulerødder

1 stort finthakket løg

2 fed knust hvidløg

2 dl rasp

4-6 æg (afhængig af størrelse)

2 spsk. hakket frisk basilikum

2 spsk. hakket frisk timian

Havsalt

Friskkværnet peber

Olie til stegning

Tomatsauce: (Lav dobbelt portion, så I har til kåldolmerne)

1 hakket løg

150 g persillerod

1 ds. Hakkede tomater

1½ dl hønsebouillon

1 spsk. tomatpuré

1 tsk. Tørret sød chili

1 tsk. Fint hakket frisk chili

1 spsk. hakket frisk koriander

½ tsk. Havsalt

Tilbehør: 400 g frisk båndpasta

Sådan gør du:

Alle ingredienserne til frikadellerne røres sammen til ‘farsen’ hænger sammen.

Stege i olie 5-6 min. på hver side.

Flåede tomater, bouillon, tomatpuré, sød chili og frisk chili bringes i kog. Løg og persillerod kommes i. Snurrer sammen ca. 20 min. Smages til med salt og peber.

Tilberedningstid: ca. 35 min

Energifordeling:

Protein 15,2 %

Fedt 13,6 %

Kulhydrat 71,2 %