Tirsdag: Vegetariske frikadeller med tomatsauce
Ingredienser:
4 dl kogte kolde ris
4-5 fint revne gulerødder
1 stort finthakket løg
2 fed knust hvidløg
2 dl rasp
4-6 æg (afhængig af størrelse)
2 spsk. hakket frisk basilikum
2 spsk. hakket frisk timian
Havsalt
Friskkværnet peber
Olie til stegning
Tomatsauce: (Lav dobbelt portion, så I har til kåldolmerne)
1 hakket løg
150 g persillerod
1 ds. Hakkede tomater
1½ dl hønsebouillon
1 spsk. tomatpuré
1 tsk. Tørret sød chili
1 tsk. Fint hakket frisk chili
1 spsk. hakket frisk koriander
½ tsk. Havsalt
Tilbehør: 400 g frisk båndpasta
Sådan gør du:
Alle ingredienserne til frikadellerne røres sammen til ‘farsen’ hænger sammen.
Stege i olie 5-6 min. på hver side.
Flåede tomater, bouillon, tomatpuré, sød chili og frisk chili bringes i kog. Løg og persillerod kommes i. Snurrer sammen ca. 20 min. Smages til med salt og peber.
Tilberedningstid: ca. 35 min
Energifordeling:
Protein 15,2 %
Fedt 13,6 %
Kulhydrat 71,2 %