Tirsdag: Italienske kalkunbøffer med porre- og timiansauce

Ingredienser:

500 g hakket kalkunkød

1 tsk. tørret basilikum

1 spsk. revet parmesan

¼ dl ristede pinjekerner

4 skiver parmaskinke

Havsalt

Friskkværnet peber

Porre- og timiansauce:

1-2 porrer i tynde ringe (ca. 250 g)

1 tsk. tørret timian

1 spsk. rapsolie

1 tsk. honning

1 tsk. eddike

2½ dl grøntsagsbouillon

1 dl letmælk

1 spsk. majsstivelse

Havsalt

Friskkværnet peber

Tilbehør: 500 g dampet broccoli i små buketter og 700 g kogte kartofler

Sådan gør du:

Rør kødet sammen med basilikum, parmesan, pinjekerner og form til 4 bøffer.

Brun bøfferne på hver side 1 min. Læg dem i et ovnfast fad og krydr med salt og peber. Læg én skive parmaskinke på hver bøf. Steg fædig i ovn 225º ca. 15 min.

Svits porreringe og timian i olie, uden det tager farve. Læg låg på og lad det svitse til porreringene er bløde. Tilsæt honning og eddike, og lad det koge op. Kom bouillon i, og kog i 5 min. rør majsstivelse og letmælk sammen, hæld det i saucen, og lad det koge i 3-5 min. ved svag varme. Smag til med salt og peber.

Server med broccoli og kartofler.

Tilberedningstid: ca. 40 min.

Energifordeling:

Protein 37,0 %

Fedt 29,5 %

Kulhydrat 33,5 %