Tirsdag: Italienske kalkunbøffer med porre- og timiansauce
Ingredienser:
500 g hakket kalkunkød
1 tsk. tørret basilikum
1 spsk. revet parmesan
¼ dl ristede pinjekerner
4 skiver parmaskinke
Havsalt
Friskkværnet peber
Porre- og timiansauce:
1-2 porrer i tynde ringe (ca. 250 g)
1 tsk. tørret timian
1 spsk. rapsolie
1 tsk. honning
1 tsk. eddike
2½ dl grøntsagsbouillon
1 dl letmælk
1 spsk. majsstivelse
Havsalt
Friskkværnet peber
Tilbehør: 500 g dampet broccoli i små buketter og 700 g kogte kartofler
Sådan gør du:
Rør kødet sammen med basilikum, parmesan, pinjekerner og form til 4 bøffer.
Brun bøfferne på hver side 1 min. Læg dem i et ovnfast fad og krydr med salt og peber. Læg én skive parmaskinke på hver bøf. Steg fædig i ovn 225º ca. 15 min.
Svits porreringe og timian i olie, uden det tager farve. Læg låg på og lad det svitse til porreringene er bløde. Tilsæt honning og eddike, og lad det koge op. Kom bouillon i, og kog i 5 min. rør majsstivelse og letmælk sammen, hæld det i saucen, og lad det koge i 3-5 min. ved svag varme. Smag til med salt og peber.
Server med broccoli og kartofler.
Tilberedningstid: ca. 40 min.
Energifordeling:
Protein 37,0 %
Fedt 29,5 %
Kulhydrat 33,5 %