Tirsdag: Lasagne med kylling
Ingredienser:
4 kyllingefileter
4 gulerødder i tynde skiver
2 peberfrugter i strimler
1 porre i ringe
2 fed knust hvidløg
2 cm revet frisk ingefær
Revet skal af ½ økologisk citron
1 spsk. raspolie
2 spsk. sojasauce
2 spsk. ketchup
1 spsk brun farin
1 spsk. frisk presset citronsaft
80 g hakkede soltorrede tomater i olie
Havsalt
Friskkværnet peber
Bechamelsauce:
20 g smør
3 spsk. hvedemel
5 dl minimælk
50 g ost (30+)
Muskatnød
12 tørrede lasagneplader
Rasp
250 g blandet salat
Sådan gør du:
Skær kyllingefileterne i tynde strimler. Varm olie på en pande. Svits kylling, hvidløg, ingefær og chili i olie på en pande.
Tilsæt grøntsager, sojasauce og ketchup. Kog op og smag til med brun farin, salt og peber.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel, og pisk sammen. Spæd gradvis til med mælken, mens saucen koges op.
Lad saucen koge i 5 min. under omrøring. Tilsæt revet ost, smag til med revet muskat nød, salt og peber.
Fordel lagvis lasagneplader, kylling og sauce i et ovnfastfad. Slut med sauce og drys med rasp.
Bag lasagnen ved 200º i ca. 30 minutter. Servér med salat.
Tilberedningstid: ca. 50 min
Energifordeling:
Protein 26,6 %
Fedt 27,4 %
Kulhydrat 45,9 %