Tirsdag: Lasagne med kylling

Ingredienser:

4 kyllingefileter

4 gulerødder i tynde skiver

2 peberfrugter i strimler

1 porre i ringe

2 fed knust hvidløg

2 cm revet frisk ingefær

Revet skal af ½ økologisk citron

1 spsk. raspolie

2 spsk. sojasauce

2 spsk. ketchup

1 spsk brun farin

1 spsk. frisk presset citronsaft

80 g hakkede soltorrede tomater i olie

Havsalt

Friskkværnet peber

Bechamelsauce:

20 g smør

3 spsk. hvedemel

5 dl minimælk

50 g ost (30+)

Muskatnød

12 tørrede lasagneplader

Rasp

250 g blandet salat

Sådan gør du:

Skær kyllingefileterne i tynde strimler. Varm olie på en pande. Svits kylling, hvidløg, ingefær og chili i olie på en pande.

Tilsæt grøntsager, sojasauce og ketchup. Kog op og smag til med brun farin, salt og peber.

Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel, og pisk sammen. Spæd gradvis til med mælken, mens saucen koges op.

Lad saucen koge i 5 min. under omrøring. Tilsæt revet ost, smag til med revet muskat nød, salt og peber.

Fordel lagvis lasagneplader, kylling og sauce i et ovnfastfad. Slut med sauce og drys med rasp.

Bag lasagnen ved 200º i ca. 30 minutter. Servér med salat.

Tilberedningstid: ca. 50 min

Energifordeling:

Protein 26,6 %

Fedt 27,4 %

Kulhydrat 45,9 %