Tirsdag: Lammefrikadeller med dampet spidskål

Ingredienser:

250 g hakket kalvekød

250 g hakket lammekød

1 æg

1 spsk hvedemel

½-1 dl minimælk

2 fed hvidløg

8 udblødte soltørrede tomater

20 g pinjekerner

3 stilke frisk rosmarin

½ tsk havsalt

Friskkværnet peber

1 spidskål

Lidt god oliven olie

Havsalt

Friskkværnet peber

Tilbehør: 700 g kartofler

Sådan gør du:

Rør de to slags kød sammen med salt, æg, mel og mælk.

Hak hvidløg, soltørrede tomater og pinjekerner og vend det i farsen. Tilsæt hakket rosmarin og friskkværnet peber.

Lad farsen hvile 30 min. før den formes til små frikadeller, som steges ca. 4 min. på hver side i lidt olie på en pande.

Del spidskålen i blade og blanchér dem 3-4 min. i kogende let saltet vand tilsat oliven olie.

Server med kogte kartofler.

Tilberedningstid: Ca. 40 min

Energifordeling:

Protein 26,1 %

Fedt 41,4 %

Kulhydrat 32,5 %