Tirsdag: Tortillaer med spinat og ost

Ingredienser:

1 pakke tortillaer, 8 stk.

450 g frisk spinat

ca. 2 dl cremefraiche 18 %

2 tsk. majsstivelse

Havsalt

Friskkværnet peber

Revet muskatnød

150 g revet ost

50 g ost til gratinering

Tilbehør:

Tomatsalat:

750 g (ca. 6) tomater

1 avocado i tern

½ rødløg eller salatløg

4 spsk. hakket bredbladet persille

Dressing:

3 spsk. olivenolie

1 spsk. balsamicoeddike

1 fed hvidløg

½ tsk. sukker

Havsalt

Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Skyl spinatbladene, og damp dem med det vand, der hænger ved, til den er faldet sammen.

Pisk cremefraiche og majsstivelse sammen, og rør det i.

Lad spinaten småkoge i 5 minutter, til den er tyknet og gennemvarm. Smag til med salt, peber og revet muskatnød.

Læg et lag spinat på hver pandekage. Læg ost i midten, og rul dem sammen.

Læg pandekagerne tæt sammen i et ovnfast fad, og drys med ost.

Bag dem midt i ovnen ved 180° i ca. 25 min.

Tomaterne og løget skæres i skiver.

Til dressingen presses hvidløget og blandes med de øvrige ingredienser. Tomaterne, løget og avocadokødet blandes i et fad med dressingen. Persillen drysses over.

Tilberedningstid: Ca. 35 min

Energifordeling:

Protein 22,9 %

Fedt 40,6 %

Kulhydrat 36,5 %