Tirsdag: Kalkunfrikadeller og nye kartofler med rygeostcreme

Ingredienser:

500 g hakket kalkunkød

1 finthakket løg

1 tsk. karry

2 spsk. mel

2 æg

2 dl skummetmælk

1 bundt hakket dild

Havsalt

Friskkværnet peber

700 g nye kartofler

200 g agurk i små terninger

1 bundt radiser i kvarte

3 spsk klippet purløg

Rygeostcreme:

170 g fynsk rygeost

2 dl fromagefrais

1 tsk. hvidvinseddike

½ tsk. sukker

Havsalt

Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Kartoflerne koges møre med salt, afkøles og skæres i mindre stykker.

Alle ingredienserne til dressingen røres sammen og blandes med grøntsagerne.

Kødet røres med løg, salt, peber og resten af ingredienserne.

Form til frikadeller og steg dem i olie på en pande ved middel varme. 4-6 min på hver side.

Tilberedningstid: Ca. 35 min.

Energifordeling:

Protein 35,9 %

Fedt 30,0 %

Kulhydrat 34,2 %