Tirsdag: Tyrkiske frikadeller med pastasalat
Ingredienser:
Tyrkiske frikadeller:
500 g hakket oksekød
2 finthakkede løg
3 fed knust hvidløg
½ dåse hakkede tomater
3 spsk. oregano
1 spsk. timian
½ spsk. paprika
½ spsk. stødt spidskommen
½ dl letmælk
2 æg
1 oksebouillonterning
2 spsk. mel
Pastasalat:
250 g pastaskruer
2 fintskårne stilke bladselleri
150 g kogte, kolde haricots verts
100 g spinatblade
1 lille hakket rødløg
8 groftstrimlet soltørrede tomater
Dressing:
2 tsk. olivenolie
1 tsk. sennep
1 spsk. vand
1 spsk. balsamicoeddike
Havsalt
Friskkværnet peber
Tilbehør: Brød
Sådan gør du:
Opløs bouillonterningen i varm mælk, og rør alle ingredienserne sammen til en smidig fars.
Lad farsen hvile ½ time.
Kog pastaen. Skyl den under den kolde hane.
Bland alle ingredienserne til pastasalaten i en stor skål.
Pisk dressingen sammen, smag den til. Hæld den over salaten umiddelbart inden servering.
Form frikadellerne og steg dem i olie på en pande. 5-6 min. på hver side.
Tilberedningstid: Ca. 45 min.
Energifordeling:
Protein 24,7 %
Fedt 24,6 %
Kulhydrat 50,7 %