Tirsdag: Tyrkiske frikadeller med pastasalat

Ingredienser:

Tyrkiske frikadeller:

500 g hakket oksekød

2 finthakkede løg

3 fed knust hvidløg

½ dåse hakkede tomater

3 spsk. oregano

1 spsk. timian

½ spsk. paprika

½ spsk. stødt spidskommen

½ dl letmælk

2 æg

1 oksebouillonterning

2 spsk. mel

Pastasalat:

250 g pastaskruer

2 fintskårne stilke bladselleri

150 g kogte, kolde haricots verts

100 g spinatblade

1 lille hakket rødløg

8 groftstrimlet soltørrede tomater

Dressing:

2 tsk. olivenolie

1 tsk. sennep

1 spsk. vand

1 spsk. balsamicoeddike

Havsalt

Friskkværnet peber

Tilbehør: Brød

Sådan gør du:

Opløs bouillonterningen i varm mælk, og rør alle ingredienserne sammen til en smidig fars.

Lad farsen hvile ½ time.

Kog pastaen. Skyl den under den kolde hane.

Bland alle ingredienserne til pastasalaten i en stor skål.

Pisk dressingen sammen, smag den til. Hæld den over salaten umiddelbart inden servering.

Form frikadellerne og steg dem i olie på en pande. 5-6 min. på hver side.

Tilberedningstid: Ca. 45 min.

Energifordeling:

Protein 24,7 %

Fedt 24,6 %

Kulhydrat 50,7 %