Tirsdag: Marineret kylling med grillstegte kartofler på spyd og melonsalat
Ingredienser:
4 kyllingebryster á 125 g
Marinade:
2 spsk. jomfruolivenolie
1 spsk. mørk farin
Friskpresset citronsaft af ½ citron
1 dl soyasauce
1 meget lille tsk. sambal oelek
2-4 knust fed hvidløg
Grillstegte kartofler:
700 g små nye kartofler
Træspyd
Melon og fennikelsalat:
2 slags salat efter eget valg
100 g renset fennikel i små stykker
300 g vandmelon i terninger 1×1 cm
50 g soltørrede sorte oliven uden sten
Dressing:
Saften af én citron
3 spsk. vand
Lidt flydende honning
1 tsk. dijonsennep
Havsalt
Friskkværnet peber
Sådan gør du:
Pisk alle ingredienserne sammen til marinaden.
Prik kyllingebrysterne med en gaffel og læg dem i marinaden.
Lad dem trække min. 20 min.
Læg træspydene i vand og lad dem suge vand i 30 min, så de ikke forkuller på grillen.
Vask kartoflerne godt og tør dem. Træk dem på spydene og pensl med olie og krydr med et krydderi efter eget ønske.
Grilltid ca. 30 min.
Pisk dressingen sammen til salaten og smag til. Den må ikke blive alt for sød.
Del salaten i mindre stykker og læg dem på et fad. Drys fennikel stykkerne over.
Fordel vandmelon over.
Drys med oliven.
Hæld dressingen over salaten.
Tilberedningstid: Ca. 1 time
Energifordeling:
Protein 28,3 %
Fedt 30,8 %
Kulhydrat 40,9 %