Tirsdag: Kyllingespyd og rissalat m. asparges og svampe

Ingredienser:

800 g kyllingefilet i små stykker

1 dl ristede sesamfrø

Marinade:

1 dl sayasauce

½ dl sherryeddike eller japansk rishedvin

4 cm hakket frisk ingefær

4 fed knust hvidløg

2 tsk. rørsukker

3 spsk. sesamolie

200 g kogte kolde ris

(75 g rå ris giver 200 g kogte ris)

150 g grønne asparges

2 stilke bladselleri i skiver

150 g champignoner i halve

Dressing:

200 g græsk yoghurt 10 %

Havsalt

Friskkværnet peber

1 tsk. paprika

citronsaft efter smag

1 tsk. dijonsennep

Tilbehør: 400 g grovflütes

Sådan gør du:

Pisk ingredienserne til marinaden sammen.

Vend kødet i marinaden og lad det trække min. 2-3 timer.

Læg spydene i vand ca. ½ time før brug, så de ikke forkuller.

Kog 75 g ris og køl dem af.

Skær aspargesene i 4-5 cm lange stykker, damp dem netop møre og køl dem af.

Smag yoghurt til med krydderier, citronsaft og sennep. Spæd op med lidt letmælk hvis den er for tyk.

Vend de løse ris i sammen med grøntsagerne, men gem aspargeshovederne.

Anret salaten og pynt med aspargeshovederne.

Tag kødet op og sæt det på de små træspyd.

Vend dem i ristede sesamfrø.

Grill dem 3-4 min. på hver side, til kødet er gennemstegt.

Vend og pensl med marinaden jævnligt.

Tilberedningstid: (uden trækketider) Ca. 25 min.

Energifordeling:

Protein 27,1 %

Fedt 35,1 %

Kulhydrat 37,9 %