Tirsdag: Kylling med krydderurter, gulerodssovs og majroesalat
Ingredienser:
1 kylling 1,3 kg
Havsalt
Friskkværnet peber
1 bundt persille
3 spsk. basilikum
3 kviste citrontimian
½ citron
3 dl vand
Gulerodssovs:
2-3 gulerødder (ca. 250 g) i skiver
1 hakket løg
Saft og skal af ½ citron
1 laubærblad
4 dl hønsebouillon
½ spsk. hakket frisk mynte
Havsalt
Friskkværnet peber
Majroesalat:
250 g majroer
200 g frisk bælgede ærter
75 g friske bønnespirer
Dressing:
200 g fromage frais
2 spsk. konc. tomatpuré
1-3 tsk. chilisauce
Havsalt
Friskkværnet peber
Tilbehør:
600 g nye kartofler
Sådan gør du:
Tør kyllingen indvendig med køkkenrulle.
Gnid den indvendig med salt og peber.
Hak krydderurterne fint, skær citronen i skiver.
Læg det ind i kyllingen.
Gnid kyllingen med salt og peber udvendig.
Læg kyllingen i et ovnfast fad.
Stil det i en kold ovn. Tænd ovnen på 200º og steg kyllingen ca. 30 min.
Tilsæt vand og steg færdig ca. 40 min. Eller til kyllingen er mør.
Kog kartofler.
Gulerodssovs:
Kog gulerødder, løg, laurbærblad og citronskal i bouillonen.
Kog grøntsagerne meget møre, ca. 30 min., under låg.
Fjern laurbærblad. Tilsæt citronsaft, blend sovsen.
Varm sovsen igennem. Tilsæt mynte. Smag til med salt og peber.
Majroesalat:
Skræl majroerne og riv dem groft.
Bland dem med rå, frisk bælgede ærter og friske bønnespirer.
Rør fromage frais med tomatpuré smag til med chilisauce.
Bland grøntsagerne med dressingen.
Smag til med salt og peber.
Tilberedningstid: Godt 1 time
Energifordeling:
Protein 37,6 %
Fedt 30,5 %
Kulhydrat 31,9 %