Tirsdag: And og kylling på spyd med spidskålruller
Ingredienser:
2 andebryster ca. 300 g
2 kyllingebryster ca. 300 g
Marinade:
3 spsk. soyasauce
1 spsk. olivenolie
Saft af ½ citron
Havsalt
Friskkværnet peber
Spidskålruller:
1 spidskål
1 pakke bacon i skiver
Havsalt
Friskkværnet peber
Grøn salat:
200 g blandede grønne salater
2 appelsiner
100 g bladselleri, skåret i ½ cm lange stykker
150 g champignoner i skiver
Dressing:
3 spsk. friskpresset citronsaft
Tilbehør:
600 g nye kartofler
1 bundt finthakket dild
Sådan gør du:
Rør ingredienserne til marinaden sammen.
Skær kødet ud i mindre stykker og vend dem i marinaden.
Lad det trække i mindst 30 min.
Kog kartoflerne, og drys de kogte kartofler med dild.
Del kålen i hele blade, og blancher dem i kogende letsaltet vand.
Hæld dem i en sigte, og lad dem dryppe godt af. Drys bladene med salt og peber og fold dem sammen- to eller tre ad gangen. Baconskiver vikles om kålrullerne, og de grilles ca. 10 min., mens de vendes.
Sæt kødet på spyd og steg det på grillen fire-fem min. på hver side.
Skyl og tør salaten. Riv dem i mundrette stykker.
Skræl appelsinerne og skær dem i grove stykker.
Bland alle ingredienserne til salaten og hæld citron saft over.
Tilberedningstid: Ca. 40 min.
Energifordeling:
Protein 31 %
Fedt 31,5 %
Kulhydrat 37,5 %