Tirsdag: Sommergryde

Ingredienser:

400 g svinekød i terninger

10 g smør

1 spsk. rapsolie

10 små gulerødder

1 lille blomkål

4 dl ærter

5 dl grøntsagsbouillon

Havsalt

Friskkværnet peber

Maizena

Tilbehør: 4 dl ris og brød

Sådan gør du:

Varm fedtstoffet i en gryde og svits kødet heri ved god varme.

Dæmp varmen og tilsæt bouillon så kødet netop er dækket.

Kog unger låg 10 min.

Halvér gulerødderne på langs og del blomkålen i buketter.

Læg begge dele ned til kødet.

Hæld igen bouillon halvt op om retten.

Krydr med salt og peber.

Kog retten ved svag varme under låg 10 min.

Jævn med marizena udrør i lidt vand.

Varm ærterne i retten.

Servér med ris og brød.

Tilberedningstid: Ca. 40 min.

Energifordeling:

Protein 16,4 %

Fedt 26,3 %

Kulhydrat 57,3 %