Tirsdag: Rødspætte med mandelflager
Ingredienser:
500 g rødspættefileter eller skrubbefileter
2 spsk. dijonsennep
1 spsk. olie
15 g smør/margarine
25 g mandelflager
1 spsk frisk rosmarin eller 1 tsk tørret (kan undlades)
salt og peber
800 g kartofler
3 peberfrugter (evt. én af hver farve)
10 cherrytomater i halve eller 2-3 alm. i både.
1 bouillonterning (grøntsags- eller hønse) udrørt i ½ liter vand. Hertil kan evt. tilsættes lidt frisk rosmarin, hvis dette er brugt til fisken.
1 brev hollandaisesauce
3 dl skummetmælk
20 g smør.
Sådan gør du:
Ovnen tændes på 200 grader.
Kartoflerne skrubbes og skæres i både (gerne med skræl).
Peberfrugterne skæres i store tern,og tomater skæres i både ( cherrytomater i halve).
Ovenstående puttes i bradepande og overhældes med bouillonvand evt. tilsat rosmarin. Herefter i ovnen i ca. 40 min.
Fiskefileterne drysses med salt og peber.
Sennep og evt. rosmarin røres sammen og smøres på fileternes ene side, hvorefter disse steges gyldne i 1 spsk. olie blandet med 15 g smør i ca. 3 min. på hver side.
Mandelflagerne ristes på tør teflonpande og drysses over fiskeretten.
Hollandaisesaucen tilberedes som anvist, dog blot med 20 g smør og 3 dl skummetmælk.
Energifordeling:
Protein: 26,4E%
Kulhydrat: 43,3E%
Fedt: 30,3E%