Tirsdag: Rødspætte med mandelflager

Ingredienser:

500 g rødspættefileter eller skrubbefileter

2 spsk. dijonsennep

1 spsk. olie

15 g smør/margarine

25 g mandelflager

1 spsk frisk rosmarin eller 1 tsk tørret (kan undlades)

salt og peber

800 g kartofler

3 peberfrugter (evt. én af hver farve)

10 cherrytomater i halve eller 2-3 alm. i både.

1 bouillonterning (grøntsags- eller hønse) udrørt i ½ liter vand. Hertil kan evt. tilsættes lidt frisk rosmarin, hvis dette er brugt til fisken.

1 brev hollandaisesauce

3 dl skummetmælk

20 g smør.

Sådan gør du:

Ovnen tændes på 200 grader.

Kartoflerne skrubbes og skæres i både (gerne med skræl).

Peberfrugterne skæres i store tern,og tomater skæres i både ( cherrytomater i halve).

Ovenstående puttes i bradepande og overhældes med bouillonvand evt. tilsat rosmarin. Herefter i ovnen i ca. 40 min.

Fiskefileterne drysses med salt og peber.

Sennep og evt. rosmarin røres sammen og smøres på fileternes ene side, hvorefter disse steges gyldne i 1 spsk. olie blandet med 15 g smør i ca. 3 min. på hver side.

Mandelflagerne ristes på tør teflonpande og drysses over fiskeretten.

Hollandaisesaucen tilberedes som anvist, dog blot med 20 g smør og 3 dl skummetmælk.

Energifordeling:

Protein: 26,4E%

Kulhydrat: 43,3E%

Fedt: 30,3E%