Tirsdag: Græsk kyllingeret
Ingredienser:
4 kyllingeoverlår
1 spsk olie
1 løg, i både
2 fed hvidløg, finthakkede
2 dl hønsebouillon
250 g cherrytomater
2 spsk. tomatpure
1 lille stk hel kanel
Havsalt
Friskkværnet peber
Grøn salat:
400 g blandede grønne salater (efter eget valg)
1 rød peber frugt i tern
2 dl friske bælgede ærter
Tilbehør:
4 dl ris
Sådan gør du:
Svits kyllingestykkerne i olien i en gryde.
Tag dem op og svits løg og hvidløg.
Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden, og hæld bouillonen ved.
Kog retten for god varme i 5 min.
Hæld tomaterne og tomatpureen ved samt hel kanel.
Krydr med salt og peber.
Lad retten små koge til kyllingen er mør, ca. 40 min.
Kog ris efter anvisning på pakken.
Riv salaterne i grove stykker, vend peberfrugt og ærter i.
Tilberedningstid: Ca. 1 time
Energifordeling:
Protein 25,2 %
Fedt 25,7 %
Kulhydrat 49,1 %