Tirsdag: Fiskefilet med grøntsager og dildcreme
Ingredienser:
500 g torskefilet
reven skal fra 1 økologisk citron
½ bundt hakket persille
1 spsk. citronsaft
3 spsk. raspolie
1 tsk. havsalt
Lidt friskkværnet peber
1 hel broccoli
4 gulerødder
700 g kartofler
Dildcreme:
3 dl fromage frais
1 spsk. citronsaft
1 fed hvidløg
3 spsk. hakket dild
Havsalt
Friskkværnet peber
Sådan gør du:
Citronskal, hakket persille, citronsaft, olie, salt og peber piskes sammen. Torskefileterne lægges i marinaden og trækker mens grøntsagerne klargøres.
Kartoflerne skrælles og kommes i en gryde med 1 dl vand. Gulerødderne skrælles og skæres i stave og kommes ved kartoflerne. Koges i ca. 20 min.
Broccolien plukkes i buketter og skylles grundigt. Dampes i let saltet vand til der stadig er bid i dem.
Rør ingredienserne sammen til dildcremen.
Steg torsken et par min på hver side.
Tilberedningstid: Ca. 30 min.
Energifordeling:
Protein 35,7 %
Fedt 25 %
Kulhydrat 39,3 %