Tirsdag: Svampesuppe med bacon og lange brødstænger

Ingredienser:

2 spsk olie

1 finthakket løg

1 finthakket fed hvidløg

500 g svampe i mindre stykker (fx champignon, østershatte)

1 spsk finthakket timian

4 dl vand

2 dl piskefløde (evt. 4 dl)

Lidt citronsaft

Salt og peber

Godt groft brød, ca. 2 skiver pr. person

1 pakke bacon i små tern

Tilbehør:

4 skiver kalkunbryst

Sådan gør du:

Løg og hvidløg sauteres i olien uden af få farve.

Svampene tilsættes og steger med i 8-10 min. Timian tilsættes.

Gem lidt af de ristede svampe til serveringen.

Vand og fløde tilsættes og suppen simrer i 20 min.

Steg i mellemtiden kalkunbrystet på en grillpande, til stykkerne er gennemstegt. Krydr med salt og peber.

Suppen blendes og smages til med citronsaft, salt og peber.

Bacontern steges sprøde på en pande, og den lille portion svampe lunes med til sidst.

Skær en skive brød på langs, og skær derefter lange stænger.

Læg dem på en rist i ovnen og bag dem gyldne ved 250 grader.

Ved serveringen kommes bacon og svampe i suppen, og brødstængerne serveres ved siden af.

OBS! Denne opskrift er ikke særlig stor, så du kan med fordel lave dobbeltportion af suppen og lune resterne til frokost i morgen.

(Opskrift af kok, Charlotte Nowak)