Tirsdag: Kartoffelomelet

Ingredienser:

700 g kartofler

3 rødløg (almindelige kan også gøre det)

1 fed presset hvidløg

20 g margarine

2-3 spsk. Persille, eller 1-2 spsk. Frisk basilikum

2 hele æg

3 æggehvider

100 g bacon i tern (eller skinketern)

5 tomater

1 grøn peberfrugt, i små tern

Lidt oregano

Rugbrød

Sådan gør du:

Kartoflerne skrælles, skæres i små tern og koges i lidt letsaltet vand i ca. 5 min.

Tages af blusset og lad stå i gryden i ca. 10 minutter, hvorefter de hældes i en si, til afdrypning.

2 løg skæres i grove tern og sauteres på pande med bacontern og hvidløg, til bacon er sprød.

Tilsæt evt. 10 g margarine og kartoflerne og peberfrugten og sauter yderligere i 5 min.

Massen kommes i en skål og æg og æggehvider sammenpiskes og blandes i, sammen med en hakket tomat og hakket persille.

Smelt de sidste 10 g margarine på panden og hæld æggemassen på.

Dæk panden med låg og steg omeletten ved svag varme i ca. 10-15min.

Kan pyntes med lidt krydderurter, hvis sådanne haves.

Serveres med rugbrød og tomatsalat (tomater og løg i skiver, drysset med lidt oregano.)

Tips:

Hak eventuelt en ekstra peberfrugt og lidt agurk til børnene, i stedet for tomatsalat.

Energifordeling:

Protein: 15,9E%

Kulhydrat: 54,5E%

Fedt: 29,6E%