Tirsdag: Mørbradgryde med ris

Denne ret er beregnet til 2 dage, så i morgen skal der blot laves ris og snittes salat… De fleste gryderetter vinder smag ved at stå i køleskabet i et døgns tid.

Ingredienser:

En lille svinemørbrad (ca. 400 g)

500g champignon

½ pakke bacontern (frys resten ned)

½ pakke cocktailpølser (frys resten ned)

2 dåser hakket tomater

1 lille fløde 13%

Ca. 2 tsk. chilipulver eller lidt frisk om man vil

200 g frosne ærter

Ca. 3 tsk. maizena udrørt i fløden

1,5 dl. Skummetmælk

(evt. 1 fed hvidløg)

Tilbehør:

200 g ris pr. dag

Grøn salat

Sådan gør du:

Skær svinemørbraden i tern og svits med bacon på en teflonpande og tilsæt chilipulver. Sættes herefter til side.

Rensede champignons skæres i kvarte eller skiver, og svitses på panden i evt. resterende fedtstof fra kød.

Bland mørbrad, bacon, champignons, hakkede tomater og mælk, i en gryde og lad det småkoge.

Brun cocktailpølserne på panden til de er sprøde, og tilsæt dem til retten sammen med ærter og fløde/maizena.

Smag til med salt, peber og chili.

Hertil serveres ris og salat.

Energifordeling:

Protein: 22,8E%

Kulhydrat: 46,5E%

Fedt: 30,7E%