Tirsdag: Kylling i karry

Denne ret tager lidt længere tid at tilberede, da kyllingen skal koge længe. Ønskes en hurtig version, kan man købe kyllingefilet og koge i vand med hønsebouillon i stedet for.

Ingredienser:

1 lille kylling

2 madæbler eller anden sort i små tern

1 stort løg (hakket)

2 fed hvidløg (fint hakket)

2 spsk. karry

½ spsk. paprika

20 g margarine

Salt og peber efter smag

Kogevand fra kylling

250 g ris

Sådan gør du:

Kyllingen halveres og kommes i gryde med skindsiden nedad. Dæk kyllingen med vand og kog den i 1 time eller til kødet kan lirkes af benene med gaffel.

Tag kylling op af gryden og stil til afkøling, vandet sies fra og bruges til sovs.

Smelt margarinen i en gryde og tilsæt æbler, karry og paprika, hvidløg og løg. Svits et øjeblik.

Melet drysses i og der røres til melet er opsuget.

Tilsæt vandet fra kyllingen lidt ad gangen under kraftig omrøring, så klumper undgås. Tilsæt vand, til ønsket konsistens er opnået. Der kan evt suppleres med lidt maizena udrørt i lidt vand, hvis man ikke synes der er sovs nok, når konsistensen er opnået. Hermed kan mere vand tilsættes.

Pil kyllingekød fra benene og del i mundrette stykker og put det i sovsen. Lad småkoge i 5 min, hvorefter sovsen smages til med salt og peber.

Energifordeling:

Protein: 6,4E%

Kulhydrat: 48,8E%

Fedt: 24,9E%

Tip: Hvis du synes der er for meget kød til portionen, kan du evt. tage noget fra og lave en kyllingesalat til frokost dagen efter.