Tirsdag: Pasta med kødboller og ostesauce
Ingredienser:
Kødboller:
300 g hakket oksekød
2 spsk. hvedemel
½ tsk. fint salt
Peber
2 spsk. olie
Pasta:
3 liter vand
1 spsk. groft salt
400 g frisk pasta
Ostesovs:
40 gr. smør
3 spsk. mel
4,5 dl. mælk
4,5 dl. Vand
50 g parmasan ost
2 spsk. revet ost
Pynt evt. ¼ – ½ bdt. frisk persille
Sådan gør du:
Form det hakkede kød til 24 små kødboller. (a ca. 1 spsk). Bland mel, salt og peber i en tallerken og rul kødbollerne i melet. Lad smør- og olie blive gylden i panden. Steg kødbollerne først ca. 2 minutter ved kraftig varme og derefter ca. 3 minutter ved jævn varme – ryst panden så de bliver stegt på alle sider. Tag kødbollerne op og hold dem varme.
Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog pastaen.
Lav opbagt sovs og tilsæt osten. Den færdige ostesovs må ikke stå og varme (og slet ikke koge) for længe.
OBS: Osten skal tilsættes til sidst i den opbagte sovs.