Tirsdag: Pasta med kødboller og ostesauce

Ingredienser:

Kødboller:

300 g hakket oksekød

2 spsk. hvedemel

½ tsk. fint salt

Peber

2 spsk. olie

Pasta:

3 liter vand

1 spsk. groft salt

400 g frisk pasta

Ostesovs:

40 gr. smør

3 spsk. mel

4,5 dl. mælk

4,5 dl. Vand

50 g parmasan ost

2 spsk. revet ost

Pynt evt. ¼ – ½ bdt. frisk persille

Sådan gør du:

Form det hakkede kød til 24 små kødboller. (a ca. 1 spsk). Bland mel, salt og peber i en tallerken og rul kødbollerne i melet. Lad smør- og olie blive gylden i panden. Steg kødbollerne først ca. 2 minutter ved kraftig varme og derefter ca. 3 minutter ved jævn varme – ryst panden så de bliver stegt på alle sider. Tag kødbollerne op og hold dem varme.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog pastaen.

Lav opbagt sovs og tilsæt osten. Den færdige ostesovs må ikke stå og varme (og slet ikke koge) for længe.

OBS: Osten skal tilsættes til sidst i den opbagte sovs.