Tirsdag: Tunfrikadeller

Ingredienser:

2 dåser tun i vand

2 æg

½ lille løg (meget fint hakket, eller revet)

1 bundt persille eller dild

1 tsk. salt (til frikadeller)

Lidt friskkværnet peber

6 spsk. rasp

50 g margarine til stegning

3 dl creme fraiche 9 % / cheasy fraiche

500 g kartofler

4 gulerødder

300 g snittet hvidkål

Citronsaft

Salt og peber

Sådan gør du:

Kartoflerne skæres i både, krydres med salt og peber og stilles i ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter.

Vandet hældes fra tunen, og kødet kommes i en skål sammen med æg, persille, løg, salt og peber. Ca. halvdelen af creme fraichen og rasp tilsættes.

Det hele røres godt sammen og stilles i køleskabet i ca. 15 – 20 min.

Steg frikadellerne ved jævn varme i ca. 12 minutter.

Smag resten af creme fraichen til med salt og peber (pas på, det tager mere smag jo længere det står og trækker) og evt. persille /dild.

Riv gulerødderne og snit hvidkålen og bland til en gulerodssalat. Smag til med citronsaft.

Energifordeling:

Protein: 31,1 E%

Kulhydrat: 38,6 E%

Fedt: 30,2 E%