Tirsdag: Tunfrikadeller
Ingredienser:
2 dåser tun i vand
2 æg
½ lille løg (meget fint hakket, eller revet)
1 bundt persille eller dild
1 tsk. salt (til frikadeller)
Lidt friskkværnet peber
6 spsk. rasp
50 g margarine til stegning
3 dl creme fraiche 9 % / cheasy fraiche
500 g kartofler
4 gulerødder
300 g snittet hvidkål
Citronsaft
Salt og peber
Sådan gør du:
Kartoflerne skæres i både, krydres med salt og peber og stilles i ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter.
Vandet hældes fra tunen, og kødet kommes i en skål sammen med æg, persille, løg, salt og peber. Ca. halvdelen af creme fraichen og rasp tilsættes.
Det hele røres godt sammen og stilles i køleskabet i ca. 15 – 20 min.
Steg frikadellerne ved jævn varme i ca. 12 minutter.
Smag resten af creme fraichen til med salt og peber (pas på, det tager mere smag jo længere det står og trækker) og evt. persille /dild.
Riv gulerødderne og snit hvidkålen og bland til en gulerodssalat. Smag til med citronsaft.
Energifordeling:
Protein: 31,1 E%
Kulhydrat: 38,6 E%
Fedt: 30,2 E%