Tirsdag: Cremet grønsagssuppe

Ingredienser:

500 g persillerod (2-3 stk)

Ca. 300 g kartofler

1 porre (undgå det grønne, det giver suppen en kedelig grå farve)

3 løg

2 hønsebouillontern udrørt i 1 liter vand

1½-2 tsk. maizena

1,25 dl. fløde 13%

Lidt citron saft (ca. 1 tsk.)

½ tsk. salt

Peber

100 g bacon i tern

Purløg

Server med godt brød til.

Sådan gør du:

Persillerødder og kartofler skrælles og skæres i tern. Porren skæres i ringe (kun den hvide del) og løg skæres i store tern.

Alle grøntsager svitses i en gryde i smøret og herefter hældes bouillonvandet ved.

Lad retten simre i 20 min, hvorefter det hele blendes sammen.

Varm suppen forsigtigt op igen og tilsæt maizena udrørt i fløden.

Kog igennem og smag til med citron, salt og peber.

Baconternene svitses på en tør pande til det er mørkt og crunch agtigt. Lad baconen affedte på køkkenrulle og vend 4 spsk. klippet purløg i.

Server suppen med bacon/purløg som topping og med brød til.

Energifordeling:

Protein: 12, 8 E%

Kulhydrat: 59,4 E%

Fedt: 27,7E%