Tirsdag: Cremet grønsagssuppe
Ingredienser:
500 g persillerod (2-3 stk)
Ca. 300 g kartofler
1 porre (undgå det grønne, det giver suppen en kedelig grå farve)
3 løg
2 hønsebouillontern udrørt i 1 liter vand
1½-2 tsk. maizena
1,25 dl. fløde 13%
Lidt citron saft (ca. 1 tsk.)
½ tsk. salt
Peber
100 g bacon i tern
Purløg
Server med godt brød til.
Sådan gør du:
Persillerødder og kartofler skrælles og skæres i tern. Porren skæres i ringe (kun den hvide del) og løg skæres i store tern.
Alle grøntsager svitses i en gryde i smøret og herefter hældes bouillonvandet ved.
Lad retten simre i 20 min, hvorefter det hele blendes sammen.
Varm suppen forsigtigt op igen og tilsæt maizena udrørt i fløden.
Kog igennem og smag til med citron, salt og peber.
Baconternene svitses på en tør pande til det er mørkt og crunch agtigt. Lad baconen affedte på køkkenrulle og vend 4 spsk. klippet purløg i.
Server suppen med bacon/purløg som topping og med brød til.
Energifordeling:
Protein: 12, 8 E%
Kulhydrat: 59,4 E%
Fedt: 27,7E%