Tirsdag: Torsk på bund af pastaskruer
Ingredienser:
Ca. 500 g torskefilet eller rødspættefilet (skåret i ca. 4-5 cm. brede stykker)
1 stor aubergine
1 stor squash
6 fed hvidløg (knust)
1 grøn peberfrugt (skæres i grove tern)
1 rød peberfrugt (skæres i grove tern)
1 stort rødløg (eller almindeligt løg) skæres i både
1 hønsebouillonterning udrørt i 4-5 dl. kogende vand
2 spsk olie
1 lille dåse tomatpure
1 tsk salt
1 tsk peber
2 tsk krydderurtemiks (tørret krydderi) eller provence krydderi
8 cherrytomater skåret i halve, eller 2-3 alm. tomater skåret i skiver
300 g pastaskruer
Sådan gør du:
Pastaskruer koges efter anvisningen på posen.
Peberfrugter, løg, aubergine og squash svitses i en gryde med 2 spsk. olie.
Hertil tilsættes tomatpuré, bouillonvand, hvidløg, krydderier, salt og peber.
Lad retten simre i ca. 10 min. Tilsæt herefter cherrytomater og rør forsigtigt.
Ovnen tændes på 200 grader (180 grader hvis varmluftsovn anvendes).
Pastaen fordeles i bunden af et ildfast fad og grøntsagsblandingen hældes herover.
Fisken skæres i stykker og fordeles jævnt ud over grøntsagerne.
Dryp med det resterende olie. Drys med lidt salt og stil retten i ovnen ca. et kvarter ved 200 grader.
Tip: Denne portion er forholdsvis stor (nok til måske 6 pers.) og kan evt. reduceres. Rester kan varmes i mikroovn til frokost dagen efter.
Energifordeling:
Protein: 26,9 %
Kulhydrat: 49,7 %
Fed: 23,4 %