Tirsdag: Torsk på bund af pastaskruer

Ingredienser:

Ca. 500 g torskefilet eller rødspættefilet (skåret i ca. 4-5 cm. brede stykker)

1 stor aubergine

1 stor squash

6 fed hvidløg (knust)

1 grøn peberfrugt (skæres i grove tern)

1 rød peberfrugt (skæres i grove tern)

1 stort rødløg (eller almindeligt løg) skæres i både

1 hønsebouillonterning udrørt i 4-5 dl. kogende vand

2 spsk olie

1 lille dåse tomatpure

1 tsk salt

1 tsk peber

2 tsk krydderurtemiks (tørret krydderi) eller provence krydderi

8 cherrytomater skåret i halve, eller 2-3 alm. tomater skåret i skiver

300 g pastaskruer

Sådan gør du:

Pastaskruer koges efter anvisningen på posen.

Peberfrugter, løg, aubergine og squash svitses i en gryde med 2 spsk. olie.

Hertil tilsættes tomatpuré, bouillonvand, hvidløg, krydderier, salt og peber.

Lad retten simre i ca. 10 min. Tilsæt herefter cherrytomater og rør forsigtigt.

Ovnen tændes på 200 grader (180 grader hvis varmluftsovn anvendes).

Pastaen fordeles i bunden af et ildfast fad og grøntsagsblandingen hældes herover.

Fisken skæres i stykker og fordeles jævnt ud over grøntsagerne.

Dryp med det resterende olie. Drys med lidt salt og stil retten i ovnen ca. et kvarter ved 200 grader.

Tip: Denne portion er forholdsvis stor (nok til måske 6 pers.) og kan evt. reduceres. Rester kan varmes i mikroovn til frokost dagen efter.

Energifordeling:

Protein: 26,9 %

Kulhydrat: 49,7 %

Fed: 23,4 %