Tirsdag: Pekinggryde med kylling

Ingredienser:

500 g kyllingefilet

2 store løg (hakket)

1 bakke champignoner skåret i skiver

Ca. 200 g bønnespirer ( eller bare en bakke)

4 tsk. Kinesisk sojasauce

1 hønsebouillonterning udrørt i 6 dl. Kogende vand

Ca. 4 tsk. Maizena

1 spsk. Olie

Ca. 50 g cashewnødder (kan med fordel købes i specialforretninger)

Ca. 250g ris.

Sådan gør du:

Skær kyllingekødet i strimler og svits det i olien i en gryde (ca.4 min). Tilsæt løg og champignoner og svits yderligere 4 minutter.

Tilsæt bønnespirer og sojasaucen.

Udrør maizenaen i bouillonvandet og tilsæt det retten, under omrøring.

Lad retten koge ved svag varme i ca. 5 minutter under låg.

Server med ris til og cashewnødder som topping.

Tilberedningstid: ca. 30 min.

Energifordeling:

Protein: 25,6E%

Kulhydrat: 46,3E%

Fedt: 28,2E%

Tip: Man kan let udskifte kyllingekød med både svinestrimler og oksestrimler.