Tirsdag: Pekinggryde med kylling
Ingredienser:
500 g kyllingefilet
2 store løg (hakket)
1 bakke champignoner skåret i skiver
Ca. 200 g bønnespirer ( eller bare en bakke)
4 tsk. Kinesisk sojasauce
1 hønsebouillonterning udrørt i 6 dl. Kogende vand
Ca. 4 tsk. Maizena
1 spsk. Olie
Ca. 50 g cashewnødder (kan med fordel købes i specialforretninger)
Ca. 250g ris.
Sådan gør du:
Skær kyllingekødet i strimler og svits det i olien i en gryde (ca.4 min). Tilsæt løg og champignoner og svits yderligere 4 minutter.
Tilsæt bønnespirer og sojasaucen.
Udrør maizenaen i bouillonvandet og tilsæt det retten, under omrøring.
Lad retten koge ved svag varme i ca. 5 minutter under låg.
Server med ris til og cashewnødder som topping.
Tilberedningstid: ca. 30 min.
Energifordeling:
Protein: 25,6E%
Kulhydrat: 46,3E%
Fedt: 28,2E%
Tip: Man kan let udskifte kyllingekød med både svinestrimler og oksestrimler.