Tirsdag: Risengrød

Ingredienser:

180 g (2 dl.) risengryn

2,5 dl. vand

1 ¼ dl. letmælk eller sødmælk

½-1 tsk. salt

Sukker

Kanel

Sådan gør du:

Bring vandet i kog i en tykbundet gryde

Drys grynene i mens der røres

Kog under svag varme i ca. 10 min. Hæld mælken i mens der røres

Grøden bringes i kog ved middel varme, under omrøring

Kog grøden færdig under låg i ca. 40 min. Ved svag varme. Let ikke på låget eller rør

Smag til med salt.

Drys med kanel og sukker

Energifordeling:

Protein: 54,2 E%

Kulhydrat: 62,4E%

Fedt: 24,7E% (udregnet med sødmælk)

Tip:

Prøv at servere en frugtkompot til risengrøden i stedet for sukker og kanel.

Eks.

¾ kg frugt (æble, pære, abrikos eller hvad man kan li)

3 dl. vand

125g sukker

Evt lidt citronsaft.

Skær frugten i tern (hvis bær bevares de hele).

Bring vand og sukker i kog.

Kog frugten mør i lagen og blend den evt. til sidst (uden lagen)

Smag til med lidt citronsaft.

Tip:

Lav en større portion risengrød og køl noget af det ned til klatkager. De smager fantastisk med syltetøj på. (næsten som pandekager) Så er der lidt sødt til aftenkaffen…

Dej:

Ca. 300 g risengrød

2 æg

1 tsk. sukker

1 spsk hvedemel

½ tsk. vanilliesukker

Evt lidt revet citronskal

Margarine til bagning

Alle ingredienser røres sammen og sættes skefuldvis på en pande med forvarmet smør eller margarine.

Steg dem lysebrune (ca. 3 min. På hver side).