Tirsdag: Risengrød
Ingredienser:
180 g (2 dl.) risengryn
2,5 dl. vand
1 ¼ dl. letmælk eller sødmælk
½-1 tsk. salt
Sukker
Kanel
Sådan gør du:
Bring vandet i kog i en tykbundet gryde
Drys grynene i mens der røres
Kog under svag varme i ca. 10 min. Hæld mælken i mens der røres
Grøden bringes i kog ved middel varme, under omrøring
Kog grøden færdig under låg i ca. 40 min. Ved svag varme. Let ikke på låget eller rør
Smag til med salt.
Drys med kanel og sukker
Energifordeling:
Protein: 54,2 E%
Kulhydrat: 62,4E%
Fedt: 24,7E% (udregnet med sødmælk)
Tip:
Prøv at servere en frugtkompot til risengrøden i stedet for sukker og kanel.
Eks.
¾ kg frugt (æble, pære, abrikos eller hvad man kan li)
3 dl. vand
125g sukker
Evt lidt citronsaft.
Skær frugten i tern (hvis bær bevares de hele).
Bring vand og sukker i kog.
Kog frugten mør i lagen og blend den evt. til sidst (uden lagen)
Smag til med lidt citronsaft.
Tip:
Lav en større portion risengrød og køl noget af det ned til klatkager. De smager fantastisk med syltetøj på. (næsten som pandekager) Så er der lidt sødt til aftenkaffen…
Dej:
Ca. 300 g risengrød
2 æg
1 tsk. sukker
1 spsk hvedemel
½ tsk. vanilliesukker
Evt lidt revet citronskal
Margarine til bagning
Alle ingredienser røres sammen og sættes skefuldvis på en pande med forvarmet smør eller margarine.
Steg dem lysebrune (ca. 3 min. På hver side).