Tirsdag: Rødbedepizza
Ingredienser:
Pizzadej:
25 g gær
3½ dl vand
2 tsk. havsalt
½ dl olie
Ca. 600 g hvedemel
Tomatsauce:
140 g koncentreret Tomatpuré
2 spsk. olie
3 tsk. oregano
2 tsk. sød chilisauce
½ tsk. havsalt
Fyld:
1 stor rødbede ca. 250 g
1 pastinak ca. 50 g
3 store gulerødder ca. 200 g
1 løg
2 fed hvidløg
200 g cheddar
Sådan gør du:
Pizzadej:
Gæren udrøres i vandet. Salt, olie og hvedemel tilsættes. Dejen hæver ca. ½ time
Alle ingredienser til tomatsaucen røres sammen.
Rødbede, pastinak og gulerødder skrælles. Løg og hvidløg pilles. Alle grøntsager skæres i tynde skiver og steges i 10 minutter på en pande og blendes.
Dejen deles i to. Rulles ud og lægges på bageplader der er smurt med olie. Tomatsaucen smøres ud og fyldes fordeles ovenpå. Gratiner med 200 g revet cheddar ost.
Servér med feldsalat og cherrytomater.
Tilberedningstid: ca. 60 min.