Tirsdag: Rødbedepizza

Ingredienser:

Pizzadej:

25 g gær

3½ dl vand

2 tsk. havsalt

½ dl olie

Ca. 600 g hvedemel

Tomatsauce:

140 g koncentreret Tomatpuré

2 spsk. olie

3 tsk. oregano

2 tsk. sød chilisauce

½ tsk. havsalt

Fyld:

1 stor rødbede ca. 250 g

1 pastinak ca. 50 g

3 store gulerødder ca. 200 g

1 løg

2 fed hvidløg

200 g cheddar

Sådan gør du:

Pizzadej:

Gæren udrøres i vandet. Salt, olie og hvedemel tilsættes. Dejen hæver ca. ½ time

Alle ingredienser til tomatsaucen røres sammen.

Rødbede, pastinak og gulerødder skrælles. Løg og hvidløg pilles. Alle grøntsager skæres i tynde skiver og steges i 10 minutter på en pande og blendes.

Dejen deles i to. Rulles ud og lægges på bageplader der er smurt med olie. Tomatsaucen smøres ud og fyldes fordeles ovenpå. Gratiner med 200 g revet cheddar ost.

Servér med feldsalat og cherrytomater.

Tilberedningstid: ca. 60 min.