Torsdag: Wok med krydret svinekød og grøntsager

Ingredienser:

400 g svinekød, skåret i tynde strimler

1 spsk. maizenamel

2 spsk. hønsebouillon

1 spsk. tør sherry

2 tsk. sød chilisauce

2 fed hvidløg, fint hakket

½ tsk. sukker

2 spsk. olie

2 tsk. frisk ingefær, finthakket

250 g grønne bønner, blancheret i 2 min.

1 rød peberfrugt, skåret i tynde strimler

3 forårsløg, skåret i tynde ringe

125 g babymajs

Marinade:

1 æggehvide

1 spsk. sojasauce

Tilbehør: Ris

Sådan gør du:

Rør æggehvide og sojasauce sammen og mariner kødet i min. 20 min.

Kog risene.

Skær grøntsager ud.

Bland maizenamel, hønsebouillon, tør sherry, chilisauce og sukker. Stil det til siden.

Opvarm en wok over kraftig varme. Tilsæt 1 spsk. rasp olie og slyng olien rundt. Stir-fry kødet, hvidløg og ingefær 2 min.

Tag kødet op. Tilsæt 1 spsk. olie og stir-fry bønnerne 3 min. Tilsæt peberfrugt og løg og stir-fry 1 min. Tilsæt majs og stir-fry 1 min. Kom svinekødet tilbage i wokken og tilsæt saucen. Kog indtil saucen er tyk.

Server straks.

Tilberedningstid: Ca. 30 minutter.