Torsdag: Wok med krydret svinekød og grøntsager
Ingredienser:
400 g svinekød, skåret i tynde strimler
1 spsk. maizenamel
2 spsk. hønsebouillon
1 spsk. tør sherry
2 tsk. sød chilisauce
2 fed hvidløg, fint hakket
½ tsk. sukker
2 spsk. olie
2 tsk. frisk ingefær, finthakket
250 g grønne bønner, blancheret i 2 min.
1 rød peberfrugt, skåret i tynde strimler
3 forårsløg, skåret i tynde ringe
125 g babymajs
Marinade:
1 æggehvide
1 spsk. sojasauce
Tilbehør: Ris
Sådan gør du:
Rør æggehvide og sojasauce sammen og mariner kødet i min. 20 min.
Kog risene.
Skær grøntsager ud.
Bland maizenamel, hønsebouillon, tør sherry, chilisauce og sukker. Stil det til siden.
Opvarm en wok over kraftig varme. Tilsæt 1 spsk. rasp olie og slyng olien rundt. Stir-fry kødet, hvidløg og ingefær 2 min.
Tag kødet op. Tilsæt 1 spsk. olie og stir-fry bønnerne 3 min. Tilsæt peberfrugt og løg og stir-fry 1 min. Tilsæt majs og stir-fry 1 min. Kom svinekødet tilbage i wokken og tilsæt saucen. Kog indtil saucen er tyk.
Server straks.
Tilberedningstid: Ca. 30 minutter.