Torsdag: Grydestegt kylling m. agurkesalat og champignonsovs

Ingredienser:

1 kylling (1,3 kg)

½ citron

1 bundt persille

½ tsk havsalt

1 spsk raspolie

Agurkesalat:

1 agurk

Havsalt

1 dl vand

1 dl eddike

1 dl sukker

Havsalt og friskkværnet peber

Champignonsovs:

1 bakke champignoner

2 dl hønsebouillon

2 spsk. syrnet fløde 9 %

3 spsk. maizena

Havsalt

Friskkværnet peber

Tilbehør: 700 g kartofler

Sådan gør du:

Gnid kyllingen indvendig og udvendig med citronbåde og fyld dem med persille. Luk åbningen med kødpinde.

Varm olien i en tykbundet gryde. Brun kyllingen, brystsiden først, på alle sider. Dæmp varmen. Drys med salt.

Steg under låg ved svag varme, til kyllingen er mør, ca. 60 min.

Riv agurken i tynde skiver på rivejernet. Drys med groft salt og lad dem trække i ½ time. Kog vand, eddike og sukker til sukkeret er opløst. Skyl agurkeskiverne og vrid dem. Læg dem i eddiekelagen.

Rens svampene og skær dem i kvarte. Steg dem i smør på en pande.

Tilsæt fløde og giv et opkog. Smag til med salt og peber.

Tilberedningstid: ca. 1 time

Energifordeling:

Protein 29,3 %

Fedt 32,8 %

Kulhydrat 38,3 %