Torsdag: Grydestegt kylling m. agurkesalat og champignonsovs
Ingredienser:
1 kylling (1,3 kg)
½ citron
1 bundt persille
½ tsk havsalt
1 spsk raspolie
Agurkesalat:
1 agurk
Havsalt
1 dl vand
1 dl eddike
1 dl sukker
Havsalt og friskkværnet peber
Champignonsovs:
1 bakke champignoner
2 dl hønsebouillon
2 spsk. syrnet fløde 9 %
3 spsk. maizena
Havsalt
Friskkværnet peber
Tilbehør: 700 g kartofler
Sådan gør du:
Gnid kyllingen indvendig og udvendig med citronbåde og fyld dem med persille. Luk åbningen med kødpinde.
Varm olien i en tykbundet gryde. Brun kyllingen, brystsiden først, på alle sider. Dæmp varmen. Drys med salt.
Steg under låg ved svag varme, til kyllingen er mør, ca. 60 min.
Riv agurken i tynde skiver på rivejernet. Drys med groft salt og lad dem trække i ½ time. Kog vand, eddike og sukker til sukkeret er opløst. Skyl agurkeskiverne og vrid dem. Læg dem i eddiekelagen.
Rens svampene og skær dem i kvarte. Steg dem i smør på en pande.
Tilsæt fløde og giv et opkog. Smag til med salt og peber.
Tilberedningstid: ca. 1 time
Energifordeling:
Protein 29,3 %
Fedt 32,8 %
Kulhydrat 38,3 %