Torsdag: Spaghetti Bolognese

Ingredienser:

1 spsk. rapsolie

500 g hakket oksekød 10-12 % fedt

1 fint hakket løg

70 g konc. tomatpuré

½ dl rødvin

5 fed fint hakket hvidløg

2 dåser hakkede tomater

3 kviste frisk timian

1 laurbærblad

Havsalt

Friskkværnet peber

500 g spaghetti, tørret

Tilbehør: Brød

Sådan gør du:

Brun kødet i olie og krydr med salt og peber.

Sautér løget i en gryde. Tilsæt den konc. tomatpuré og lad den stege med i 2 min., inden vinen tilsættes.

Kog denne blanding i 5 min.

Bland kødet i. Tilsæt hvidløg, tomater, timian og laurbærblad.

Lad saucen simre 35 min., til væden er kogt ind.

Fjern timian og laurbærblad.

Kog spaghettien efter anvisning på pakken.

Server med brød og evt. revet parmesan.

Tilberedningstid: Ca. 1 time

Energifordeling:

Protein 21,3 %

Fedt 18,9 %

Kulhydrat 58,8 %