Torsdag: Stegt lever
Ingredienser:
½ kg kalve lever i tynde skiver
2-3 løg i tynde skiver
10 g smør
1 spsk. rapsolie
Havsalt
1 tsk. mild paprika
700 g kartofler
Brun sovs:
15 g smør
½ dl hvedemel
4 dl kraftig oksebouillon
Kulør
Sådan gør du:
Kog kartofler
Brun fedtstoffet på en pande. Svits løgskiverne til de er gyldne.
Tag løgene af panden og drys et nip salt over.
Aftør leverskiverne med køkkenrulle.
Drys salt og paprika over.
Steg leveren på panden 2-3 min. på hver side.
Læg den på et varmt fad og hold den varm.
Sovs:
Brun smør i en gryde.
Rør melet i, og lad det stege under omhyggelig omrøring.
Når melblandingen er lysebrun, tilsættes bouillon i en tynd stråle, og der piskes godt.
Dæmp varmen, og kog sovsen igennem ved svag varme i ca. 5 min.
Justér farven med kulør, og smag til med salt.
Server med kogte kartofler og bløde løg.
Tilberedningstid: Ca. 30 min.
Energifordeling:
Protein 26,4 %
Fedt 29,6 %
Kulhydrat 44 %