Torsdag: Stegt lever

Ingredienser:

½ kg kalve lever i tynde skiver

2-3 løg i tynde skiver

10 g smør

1 spsk. rapsolie

Havsalt

1 tsk. mild paprika

700 g kartofler

Brun sovs:

15 g smør

½ dl hvedemel

4 dl kraftig oksebouillon

Kulør

Sådan gør du:

Kog kartofler

Brun fedtstoffet på en pande. Svits løgskiverne til de er gyldne.

Tag løgene af panden og drys et nip salt over.

Aftør leverskiverne med køkkenrulle.

Drys salt og paprika over.

Steg leveren på panden 2-3 min. på hver side.

Læg den på et varmt fad og hold den varm.

Sovs:

Brun smør i en gryde.

Rør melet i, og lad det stege under omhyggelig omrøring.

Når melblandingen er lysebrun, tilsættes bouillon i en tynd stråle, og der piskes godt.

Dæmp varmen, og kog sovsen igennem ved svag varme i ca. 5 min.

Justér farven med kulør, og smag til med salt.

Server med kogte kartofler og bløde løg.

Tilberedningstid: Ca. 30 min.

Energifordeling:

Protein 26,4 %

Fedt 29,6 %

Kulhydrat 44 %