Torsdag: Bøf med bløde løg

Ingredienser:

500 g hakket oksekød 10-12 % fedt

2 spsk. mel

Havsalt

Friskkværnet peber

25 g smør til stegning

2 store nye løg i tynde skiver

20 g smør til stegning

Brun sovs:

3 dl kraftig oksebouillon

Havsalt

Friskkværnet peber

2-3 spsk maizena

Kulør

Agurkesalat:

1 agurk

havsalt

1 dl vand

1 dl eddike

1 dl sukker

Havsalt og friskkværnet peber

Tilbehør: 800 g nye kogte kartofler

Sådan gør du:

Kog kartoflerne.

Agurkesalat:

Riv agurken i tynde skiver på rivejernet.

Drys med groft salt og lad dem trække i ½ time.

Kog vand, eddike og sukker til sukkeret er opløst.

Skyl agurkeskiverne og vrid dem.

Læg dem i eddieklagen.

Sauce:

Kog bouillonen.

Rør maizena ud i lidt koldt vand og pisk den i bouillonen, til konsistensen er som ønsket.

Tilsæt kulør.

Smag til med salt og peber.

Steg løgene bløde og gyldne i smør, tilsæt et par spsk. vand, dæmp varmen og lad dem små kog i ca. 5 min.

Form kødet til 4 bøffer og vend dem i mel tilsat salt og peber.

Steg dem i smør ca. 3 min på hver side.

Kan også grilles på grill.

Grilltid: ca. 1 cm tykkelse 4 min. ved god varme.

Servér med bløde løg på sammen med kartofler, sauce og agurkesalat.

Tilberedningstid: Ca. 40 min.

Energifordeling:

Protein 21 %

Fedt 31 %

Kulhydrat 48 %