Torsdag: Bøf med bløde løg
Ingredienser:
500 g hakket oksekød 10-12 % fedt
2 spsk. mel
Havsalt
Friskkværnet peber
25 g smør til stegning
2 store nye løg i tynde skiver
20 g smør til stegning
Brun sovs:
3 dl kraftig oksebouillon
Havsalt
Friskkværnet peber
2-3 spsk maizena
Kulør
Agurkesalat:
1 agurk
havsalt
1 dl vand
1 dl eddike
1 dl sukker
Havsalt og friskkværnet peber
Tilbehør: 800 g nye kogte kartofler
Sådan gør du:
Kog kartoflerne.
Agurkesalat:
Riv agurken i tynde skiver på rivejernet.
Drys med groft salt og lad dem trække i ½ time.
Kog vand, eddike og sukker til sukkeret er opløst.
Skyl agurkeskiverne og vrid dem.
Læg dem i eddieklagen.
Sauce:
Kog bouillonen.
Rør maizena ud i lidt koldt vand og pisk den i bouillonen, til konsistensen er som ønsket.
Tilsæt kulør.
Smag til med salt og peber.
Steg løgene bløde og gyldne i smør, tilsæt et par spsk. vand, dæmp varmen og lad dem små kog i ca. 5 min.
Form kødet til 4 bøffer og vend dem i mel tilsat salt og peber.
Steg dem i smør ca. 3 min på hver side.
Kan også grilles på grill.
Grilltid: ca. 1 cm tykkelse 4 min. ved god varme.
Servér med bløde løg på sammen med kartofler, sauce og agurkesalat.
Tilberedningstid: Ca. 40 min.
Energifordeling:
Protein 21 %
Fedt 31 %
Kulhydrat 48 %