Torsdag: Lammeschnitzel med marinerede bønner, tomater og rispilav

Ingredienser:

500 g lammeschnitzler

6 dl basmatiris

1 spsk. rapsolie

½ tsk. stødt koriander

1 tsk. gurkemeje

1 fintsnittet rød chili

500 g grønne bønner

8 tomater

1 finthakket løg

1 spsk. olivenolie

3 spsk. citronsaft

1 fed knust hvidløg

Havsalt

Friskkværnet peber

Tilbehør: brød

Sådan gør du:

Skyl risene og svits dem i olien med koriander, gurkemeje og chili.

Tilsæt 6 dl vand og 1 tsk. havsalt.

Kog risene under låg ca. 16 min.

Lad risene trække i 10 min. inden servering.

Bønnerne nippes og koges i 5-7 min. i letsaltet vand, til der stadig er bid i dem.

Dyp bønnerne i iskoldt vand efter kogning, så bevarer de deres farve.

Skær et kryds i toppen ef tomaterne og dyp dem i kogende vand i 1 min.

Fjern skindet og kerner, og skær tomatkødet i tern.

Løget blandes med bønner og tomater.

Pisk dressingen sammen og smag til med salt og peber.

Hæld dressingen over bønnesalaten.

Krydr lammeschnitzlerne med salt og peber og steg dem 2-3 min. på hver side.

Server med brød.

Tilberedningstid: Ca. 35 min.

Energifordeling:

Protein 12,7 %

Fedt 31,4 %

Kulhydrat 55,9 %