Torsdag: Lammeschnitzel med marinerede bønner, tomater og rispilav
Ingredienser:
500 g lammeschnitzler
6 dl basmatiris
1 spsk. rapsolie
½ tsk. stødt koriander
1 tsk. gurkemeje
1 fintsnittet rød chili
500 g grønne bønner
8 tomater
1 finthakket løg
1 spsk. olivenolie
3 spsk. citronsaft
1 fed knust hvidløg
Havsalt
Friskkværnet peber
Tilbehør: brød
Sådan gør du:
Skyl risene og svits dem i olien med koriander, gurkemeje og chili.
Tilsæt 6 dl vand og 1 tsk. havsalt.
Kog risene under låg ca. 16 min.
Lad risene trække i 10 min. inden servering.
Bønnerne nippes og koges i 5-7 min. i letsaltet vand, til der stadig er bid i dem.
Dyp bønnerne i iskoldt vand efter kogning, så bevarer de deres farve.
Skær et kryds i toppen ef tomaterne og dyp dem i kogende vand i 1 min.
Fjern skindet og kerner, og skær tomatkødet i tern.
Løget blandes med bønner og tomater.
Pisk dressingen sammen og smag til med salt og peber.
Hæld dressingen over bønnesalaten.
Krydr lammeschnitzlerne med salt og peber og steg dem 2-3 min. på hver side.
Server med brød.
Tilberedningstid: Ca. 35 min.
Energifordeling:
Protein 12,7 %
Fedt 31,4 %
Kulhydrat 55,9 %