Torsdag: Auberginelasagne

Ingredienser:

4 mellemstore auberginer

Tomatsauce:

2 hakkede løg

2 fed hakket hvidløg

3 groft revne gulerødder

2 dåser hakkede tomater

2 laurbærblade

1 dl grønsagsbouillon

1 spsk. frisk, hakket basilikum

2 spsk. hakket persille

Havsalt

Friskkværnet peber

Hvid sauce:

3-3½ dl letmælk

3 spsk. hvedemel

havsalt

friskkværnet peber

100 g revet ost

Sådan gør du:

Skær auberginerne i tynde skiver på langs og kog dem i letsaltet vand i 5 min.

Tag dem op og lad dem dryppe meget godt af. Tryk evt. den sidste væde af i et viskestykke.

Hæld tomaterne i en gryde, tilsæt løg, hvidløg, gulerødder, laurbærblade og bouillon.

Lad saucen koge sagte uden låg i 20 min.

Tag laurbærbladene op, tilsæt persille og basilikum.

Saucen:

Bring mælken i kog i en tykbundet gryde under omrøring.

Ryst en jævning af melet og lidt vand, og pisk den i den kogende mælk.

Lad saucen koge i 5 min., rør af og til, så den ikke brænder på.

Smag til med salt og peber.

Fordel halvdelen af tomatsaucen i bunden af et ovnfast fad. Dæk med halvdelen af aubergineskiverne.

Hæld så halvdelen af ostesauven over, og glat den ud.

Gentag de tre lag, og drys med revet ost.

Bag lasagnen i en forvarmet ovn ved 180º i ca. ½ time, til osten er gyldenbrun.

Tilberedningstid: Ca. 1 time

Energifordeling:

Protein 26,6 %

Fedt 21,2 %

Kulhydrat 52,1 %