Torsdag: Auberginefad

Ingredienser:

2 store auberginer

150 g selleriknold

6 spsk hakket basilikum

2 dåser hakkede tomater

150 g reven parmesan

½ spsk olie

Groft eller italiensk brød

Sådan gør du:

Skær auberginerne i skiver og læg dem sammen som hele igen.

Læg dem i ildfast fad (penslet med olie) og bag dem i ovnen i ½ time ved 175 grader, sådan at skiverne er møre og bløde.

Selleri og gulerødder skæres i tern og koges sammen med de hakkede tomater i ca. 20 min., eller til grøntsagerne er møre. Herefter blendes de til en sauce og smages til med salt og peber.

Fordel aubergineskiverne i et ildfast fad og hæld saucen over. Drys med basilikum og parmesan og gratiner retten i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter.

Serveres med brød og salat.

Energifordeling:

Protein: 21,2E%

Kulhydrater: 49,2E%

Fedt: 29,6E%