Torsdag: Auberginefad
Ingredienser:
2 store auberginer
150 g selleriknold
6 spsk hakket basilikum
2 dåser hakkede tomater
150 g reven parmesan
½ spsk olie
Groft eller italiensk brød
Sådan gør du:
Skær auberginerne i skiver og læg dem sammen som hele igen.
Læg dem i ildfast fad (penslet med olie) og bag dem i ovnen i ½ time ved 175 grader, sådan at skiverne er møre og bløde.
Selleri og gulerødder skæres i tern og koges sammen med de hakkede tomater i ca. 20 min., eller til grøntsagerne er møre. Herefter blendes de til en sauce og smages til med salt og peber.
Fordel aubergineskiverne i et ildfast fad og hæld saucen over. Drys med basilikum og parmesan og gratiner retten i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter.
Serveres med brød og salat.
Energifordeling:
Protein: 21,2E%
Kulhydrater: 49,2E%
Fedt: 29,6E%