Torsdag: Omelet med spinat, chorico og tomat/avocadosalat
Ingredienser:
500 g frisk spinat
Lidt smør ca. 5 g
8 æg
4 spsk. fløde
Olie til stegning
Havsalt
Friskkværnet peber
200 g sprødstegt chorizo i skiver
Tomat/avocadosalat:
750 g tomater i skiver
1 lille rødløg i skiver
2 avocadoer
1 spsk. friskpresset citronsaft
4 spsk. hakket bredbladet persille
Dressing:
3 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico eddike
1 fed knust hvidløg
½ tsk. sukker
Tilbehør: Rugbrød
Sådan gør du:
Damp 250 g spinat i lidt smør, til al væden er fordampet.
Pisk æg med fløde, salt og peber.
Hæld den dampede spinat i æggemassen, bag det på panden ved lav varme, til den er fast på overfladen og lysebrun i bunden.
Lad halvdelen af omeletten glide over på en tallerken, fold den resterende halvdel over.
Server med rugbrød, sprødstegt chorizo og salaten.
Tomat og avocadosalat:
Avocadoerne halveres, stenene fjernes og kødet tages ud og skæres i skiver. Vendes i citronsaften.
Pisk alle ingredienserne sammen til dressingen.
Tomaterne, løget og avocadoerne blandes i et fad med dressingen.
Persillen drysses over.
Tilberedningstid: Ca. 50 min.
Energifordeling:
Protein 18,7 %
Fedt 41,8 %
Kulhydrat 39,5 %