Torsdag: Omelet med spinat, chorico og tomat/avocadosalat

Ingredienser:

500 g frisk spinat

Lidt smør ca. 5 g

8 æg

4 spsk. fløde

Olie til stegning

Havsalt

Friskkværnet peber

200 g sprødstegt chorizo i skiver

Tomat/avocadosalat:

750 g tomater i skiver

1 lille rødløg i skiver

2 avocadoer

1 spsk. friskpresset citronsaft

4 spsk. hakket bredbladet persille

Dressing:

3 spsk. olivenolie

1 spsk. balsamico eddike

1 fed knust hvidløg

½ tsk. sukker

Tilbehør: Rugbrød

Sådan gør du:

Damp 250 g spinat i lidt smør, til al væden er fordampet.

Pisk æg med fløde, salt og peber.

Hæld den dampede spinat i æggemassen, bag det på panden ved lav varme, til den er fast på overfladen og lysebrun i bunden.

Lad halvdelen af omeletten glide over på en tallerken, fold den resterende halvdel over.

Server med rugbrød, sprødstegt chorizo og salaten.

Tomat og avocadosalat:

Avocadoerne halveres, stenene fjernes og kødet tages ud og skæres i skiver. Vendes i citronsaften.

Pisk alle ingredienserne sammen til dressingen.

Tomaterne, løget og avocadoerne blandes i et fad med dressingen.

Persillen drysses over.

Tilberedningstid: Ca. 50 min.

Energifordeling:

Protein 18,7 %

Fedt 41,8 %

Kulhydrat 39,5 %