Torsdag: Grillede nye kartofler med sommerkål

Ingredienser:

1 sommerkål (tidlige hvidkål, som er grønne)

eller spidskål

1 rødløg, fintsnittet

1 rød peberfrugt i tern

½-1 fennikel i små tern

1 fed hvidløg, knust

1 spsk god olivenolie

Havsalt og friskkværnet peber

Mindst 1 kg nye kartofler

Groft landbrød

Sådan gør du:

Sommerkålen deles i fire på langs, koges i let saltet vand i 7 min og afdryppes.

Rødløg, peberfrugt og fennikel sauteres i olivenolie med havsalt. Når grøntsagerne er mørnede – og herved svundet ind til halvdelen – tilsættes knust hvidløg. Smag til med salt og peber.

Kartoflerne drysses med havsalt og dryppes med lidt olie. Grilles på en varm grill, til de er gennemvarme og sprøde.

Kålen anrettes med de sauterede grøntsager. Kartoflerne anrettes rundt om kålen.

Server et godt groft landbrød til.

Energifordeling:

Protein 12,2 %

Fedt 12,5 %

Kulhydrat 75,3 %