Torsdag: Torsk på bund af pastaskruer
Denne ret hitter hos børn, da der indgår pasta og tomatsovs.
Ingredienser:
Ca. 500 g torskefilet eller rødspættefilet (skåret i ca. 4-5 cm. brede stykker)
1 stor aubergine
1 stor squash
6 fed hvidløg (knust)
1 grøn peberfrugt (skæres i grove tern)
1 rød peberfrugt (skæres i grove tern)
1 stort rødløg (eller almindeligt løg) skæres i både
1 hønsebouillontern udrørt i 4-5 dl. Kogende vand
2 spsk. olie
1 lille tomatpure
1 tsk. salt
1 tsk. peber
2 tsk. krydderurtemix (tørret krydderi) eller provence krydderi
8 cherrytomater skåret i halve eller 2-3 alm. tomater skåret i skiver
300 g pastaskruer
Sådan gør du:
Pastaskruer koges efter anvisning.
Peberfrugter, løg, aubergine og squash svitses i en gryde med 2 spsk. olie.
Hertil tilsættes: Tomatkoncentrat, bouillonvand, hvidløg, krydderier, salt og peber.
Lad simre i ca. 10 min. Og tilsæt herefter cherrytomater og rør forsigtigt.
Ovnen tændes på 200°C (180°C, hvis varmluftsovn anvendes).
Pasta fordeles i bunden af ildfast fad og grøntsagsblandingen hældes udover.
Fisken skæres i stykker og fordeles jævnt ud over grøntsagerne.
Dryp med det resterende olie. Drys med lidt salt og stil i ovnen ca. et kvarter ved 200°.
Energifordeling:
Protein: 26,9 %
Kulhydrat: 49,7 %
Fedt: 23,4 %
Tip: Denne portion er forholdsvis stor (nok til måske 6 pers.), og kan evt. reduceres. Rester kan varmes i mikroovn dagen efter.