Torsdag: Torsk på bund af pastaskruer

Denne ret hitter hos børn, da der indgår pasta og tomatsovs.

Ingredienser:

Ca. 500 g torskefilet eller rødspættefilet (skåret i ca. 4-5 cm. brede stykker)

1 stor aubergine

1 stor squash

6 fed hvidløg (knust)

1 grøn peberfrugt (skæres i grove tern)

1 rød peberfrugt (skæres i grove tern)

1 stort rødløg (eller almindeligt løg) skæres i både

1 hønsebouillontern udrørt i 4-5 dl. Kogende vand

2 spsk. olie

1 lille tomatpure

1 tsk. salt

1 tsk. peber

2 tsk. krydderurtemix (tørret krydderi) eller provence krydderi

8 cherrytomater skåret i halve eller 2-3 alm. tomater skåret i skiver

300 g pastaskruer

Sådan gør du:

Pastaskruer koges efter anvisning.

Peberfrugter, løg, aubergine og squash svitses i en gryde med 2 spsk. olie.

Hertil tilsættes: Tomatkoncentrat, bouillonvand, hvidløg, krydderier, salt og peber.

Lad simre i ca. 10 min. Og tilsæt herefter cherrytomater og rør forsigtigt.

Ovnen tændes på 200°C (180°C, hvis varmluftsovn anvendes).

Pasta fordeles i bunden af ildfast fad og grøntsagsblandingen hældes udover.

Fisken skæres i stykker og fordeles jævnt ud over grøntsagerne.

Dryp med det resterende olie. Drys med lidt salt og stil i ovnen ca. et kvarter ved 200°.

Energifordeling:

Protein: 26,9 %

Kulhydrat: 49,7 %

Fedt: 23,4 %

Tip: Denne portion er forholdsvis stor (nok til måske 6 pers.), og kan evt. reduceres. Rester kan varmes i mikroovn dagen efter.