Torsdag: Farsbrød med soltørrede tomater

Ingredienser:

400 g hakket svinekød (9-12%)

50 g soltørret tomater

75 g fetaost

50 g sorte oliven uden sten

¼ tsk salt

¼ tsk peber

Ca. 800 g store kartofler

300 g broccoli

1,5 dl. yoghurt naturel

1 fed presset hvidløg

Salt og peber

Sådan gør du:

Skræl kartoflerne og skær dem i både ( gem nogle stykker til spædbarnet og kog med broccolien).

Krydder bådende med salt og peber og læg dem i bradepande med bagepapir og stil dem i ovnen ved 200°C i ca. 40 min.

Hak de soltørrede tomater og bland dem med kød, salt , peber, 1 dl vand og hakket fetaost.

Tag ca. 1/3 fars fra og form det til et lille farsbrød til børnene.

Resten af farsen tilsættes hakket oliven og formes til 2 små farsbrød.

Læg farsbrødene i ildfastfad med bagepapir og sæt dem i ovnen ved 200°C i ca 25 min. (mærk med kødnål om de er færdige, kødsaften skal være klar).

Smag yoghurt til med presset hvidløg og salt og peber.

Kog broccoli og server til.

Energifordeling:

Protein: 28,0E%

Kulhydrat: 37,8E%

Fedt: 34,3E%

Tip: Børnenes farsbrød kan selvfølgelig også laves uden soltørrede tomater og fetaost.

(Opskrift og foto udlånt af Danske slagterier)