Torsdag: Farsbrød med soltørrede tomater
Ingredienser:
400 g hakket svinekød (9-12%)
50 g soltørret tomater
75 g fetaost
50 g sorte oliven uden sten
¼ tsk salt
¼ tsk peber
Ca. 800 g store kartofler
300 g broccoli
1,5 dl. yoghurt naturel
1 fed presset hvidløg
Salt og peber
Sådan gør du:
Skræl kartoflerne og skær dem i både ( gem nogle stykker til spædbarnet og kog med broccolien).
Krydder bådende med salt og peber og læg dem i bradepande med bagepapir og stil dem i ovnen ved 200°C i ca. 40 min.
Hak de soltørrede tomater og bland dem med kød, salt , peber, 1 dl vand og hakket fetaost.
Tag ca. 1/3 fars fra og form det til et lille farsbrød til børnene.
Resten af farsen tilsættes hakket oliven og formes til 2 små farsbrød.
Læg farsbrødene i ildfastfad med bagepapir og sæt dem i ovnen ved 200°C i ca 25 min. (mærk med kødnål om de er færdige, kødsaften skal være klar).
Smag yoghurt til med presset hvidløg og salt og peber.
Kog broccoli og server til.
Energifordeling:
Protein: 28,0E%
Kulhydrat: 37,8E%
Fedt: 34,3E%
Tip: Børnenes farsbrød kan selvfølgelig også laves uden soltørrede tomater og fetaost.
(Opskrift og foto udlånt af Danske slagterier)