Torsdag: Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese findes efterhånden i et hav af afskygninger. Denne form er meget enkel og saucen er modsat andre former for kødsovs meget flydende. Ønskes en tykkere sovs, kan man jævne den med maizena.

Ingredienser:

300 g hakket oksekød

1 stort løg

2 laurbærblade

1-2 fed presset hvidløg

1 rød peberfrugt

1 lille squash

8 spsk. tomatpure (kan købes på glasflaske)

1 hønsebouillon udrørt i 3 dl kogende vand

2 spsk. oregano

Salt og peber (smag til til sidst)

Lidt revet parmesan

300 g spaghetti

Sådan gør du:

Svits kødet sammen med preset hvidløg og hakket løg.

Peberfrugt skæres i tern og squashen halveres på langs, hvorefter den skæres i halvmåner.

Tilsæt grøntsagerne, sammen med de øvrige ingredienser (undtaget spaghetti) og lad simre under låg i 20 min.

Kog spaghetti efter anvisning og server med kødsovs og revet parmesan.

Energifordeling:

Protein: 24,8E%

Kulhydrat: 52,9E%

Fedt: 22,3E%