Torsdag: Spaghetti Bolognese
Spaghetti Bolognese findes efterhånden i et hav af afskygninger. Denne form er meget enkel og saucen er modsat andre former for kødsovs meget flydende. Ønskes en tykkere sovs, kan man jævne den med maizena.
Ingredienser:
300 g hakket oksekød
1 stort løg
2 laurbærblade
1-2 fed presset hvidløg
1 rød peberfrugt
1 lille squash
8 spsk. tomatpure (kan købes på glasflaske)
1 hønsebouillon udrørt i 3 dl kogende vand
2 spsk. oregano
Salt og peber (smag til til sidst)
Lidt revet parmesan
300 g spaghetti
Sådan gør du:
Svits kødet sammen med preset hvidløg og hakket løg.
Peberfrugt skæres i tern og squashen halveres på langs, hvorefter den skæres i halvmåner.
Tilsæt grøntsagerne, sammen med de øvrige ingredienser (undtaget spaghetti) og lad simre under låg i 20 min.
Kog spaghetti efter anvisning og server med kødsovs og revet parmesan.
Energifordeling:
Protein: 24,8E%
Kulhydrat: 52,9E%
Fedt: 22,3E%