Torsdag: Skipperlabskovs

Denne ret er en gammel ret, som fortjener en renæssance idet den er både fedtfattig, mættende og enkel at lave. Retten tager ca. 1½ time at lave, men passer sig selv den ene time.

Ingredienser:

500 g oksekød (inder- eller yderlår)

1 stort løg

500 g kartofler

1 tsk. salt

2 laurbærblade

3 hele peberkorn

1 tsk. paprika

Evt. 1 oksebouillontern

Hakket persille til topping

Rugbrød

Rødbeder

Sådan gør du:

Fjern alle sener og hinder fra kødet og skær det i tern på ca. 2×2 cm.

Skræl kartoflerne og skær dem i store tern og ligeledes med løget.

Læg kød, kartofler, løg og krydderier lagvis i en tykbundet gryde.

Hæld vand (evt. tilsat bouillontern) ved til indholdet er dækket.

Bring retten i kog og dæmp herefter varmen og lad retten simre i ca. 1 ¼ time, eller til kødet er mørt.

Rør i gryden med piskeris, sådan at kartoflerne moses ud og jævner. Smag til med salt og peber.

Server med rugbrød, rødbeder og lidt hakket persille.

Energifordeling:

Protein: 35,6E%

Kulhydrat: 53,9E%

Fedt: 10,5E%

Tip: Du kan evt. servere bagte rødbeder til – Skræl 4-6 rødbeder alt efter størrelse, og skær dem ud i både. Dup dem tørre og vend dem i olie. Læg dem i et ildfast fad/bradepande og drys med salt og peber. Bag rødbederne i 20-30 minutter ved 200 grader (alm. ovn). Rødbederne skal være bløde, men med en smule bid.