Torsdag: Skipperlabskovs
Denne ret er en gammel ret, som fortjener en renæssance idet den er både fedtfattig, mættende og enkel at lave. Retten tager ca. 1½ time at lave, men passer sig selv den ene time.
Ingredienser:
500 g oksekød (inder- eller yderlår)
1 stort løg
500 g kartofler
1 tsk. salt
2 laurbærblade
3 hele peberkorn
1 tsk. paprika
Evt. 1 oksebouillontern
Hakket persille til topping
Rugbrød
Rødbeder
Sådan gør du:
Fjern alle sener og hinder fra kødet og skær det i tern på ca. 2×2 cm.
Skræl kartoflerne og skær dem i store tern og ligeledes med løget.
Læg kød, kartofler, løg og krydderier lagvis i en tykbundet gryde.
Hæld vand (evt. tilsat bouillontern) ved til indholdet er dækket.
Bring retten i kog og dæmp herefter varmen og lad retten simre i ca. 1 ¼ time, eller til kødet er mørt.
Rør i gryden med piskeris, sådan at kartoflerne moses ud og jævner. Smag til med salt og peber.
Server med rugbrød, rødbeder og lidt hakket persille.
Energifordeling:
Protein: 35,6E%
Kulhydrat: 53,9E%
Fedt: 10,5E%
Tip: Du kan evt. servere bagte rødbeder til – Skræl 4-6 rødbeder alt efter størrelse, og skær dem ud i både. Dup dem tørre og vend dem i olie. Læg dem i et ildfast fad/bradepande og drys med salt og peber. Bag rødbederne i 20-30 minutter ved 200 grader (alm. ovn). Rødbederne skal være bløde, men med en smule bid.