Torsdag: Auberginefad

Ingredienser:

2 store auberginer

150 g selleriknold

6 spsk hakket basilikum

2 dåser hakket tomater

150 g revet parmesan

½ spsk. olie

Groft eller italiensk brød

Sådan gør du:

Skær auberginerne i skiver og læg dem sammen som hele igen.

Læg dem i ildfast fad og bag dem i ovnen i ½ time ved 175°C, sådan at skiverne er møre og bløde.

Selleri og gulerødder skæres i tern og koges sammen med de hakkede tomater i ca. 20min, eller til grøntsagerne er møre. Herefter blendes de til en sauce og smages til med salt og peber.

Fordel aubergineskiverne i et ildfast fad og hæld saucen over. Drys med basilikum og parmesan og gratiner i ovnen ved 200°C i 20-25 minutter.

Server med brød og salat.

Energifordeling:

Protein: 21,2E%

Kulhydrater: 49,2E%

Fedt: 29,6E%

Tip: Tø nogle ærter og majs op til børnene. Eller skær en peberfrugt og lidt agurk i tern til dem.