Torsdag: Auberginefad
Ingredienser:
2 store auberginer
150 g selleriknold
6 spsk hakket basilikum
2 dåser hakket tomater
150 g revet parmesan
½ spsk. olie
Groft eller italiensk brød
Sådan gør du:
Skær auberginerne i skiver og læg dem sammen som hele igen.
Læg dem i ildfast fad og bag dem i ovnen i ½ time ved 175°C, sådan at skiverne er møre og bløde.
Selleri og gulerødder skæres i tern og koges sammen med de hakkede tomater i ca. 20min, eller til grøntsagerne er møre. Herefter blendes de til en sauce og smages til med salt og peber.
Fordel aubergineskiverne i et ildfast fad og hæld saucen over. Drys med basilikum og parmesan og gratiner i ovnen ved 200°C i 20-25 minutter.
Server med brød og salat.
Energifordeling:
Protein: 21,2E%
Kulhydrater: 49,2E%
Fedt: 29,6E%
Tip: Tø nogle ærter og majs op til børnene. Eller skær en peberfrugt og lidt agurk i tern til dem.