Torsdag: Risengrød

Ja, nu er vi jo for alvor trådt ind i juleræset, så det er vist tid til at få risengrøden på bordet.

Den er godt nok ikke spækket med vitaminer og mineraler, men det betyder heller ikke noget, når det kun er en gang imellem.

Ingredienser:

180 g (2 dl.) risengryn

2,5 dl. vand

1 ¼ dl. letmælk eller sødmælk

½-1 tsk. salt

Sukker

Kanel

Sådan gør du:

Bring vandet i kog i en tykbundet gryde.

Drys grynene i mens der røres.

Kog under svag varme i ca. 10 min. Hæld mælken i mens der røres.

Grøden bringes i kog ved middel varme, under omrøring.

Kog grøden færdig under låg i ca. 40 min. Ved svag varme. Let ikke på låget eller rør.

Smag til med salt.

Drys med kanel og sukker.

Energifordeling:

Protein: 54,2 E%

Kulhydrat: 62,4E%

Fedt: 24,7E% (udregnet med sødmælk)

Tip:

Prøv at servere en frugtkompot til risengrøden i stedet for sukker og kanel.

Eks.

¾ kg frugt (æble, pære, abrikos eller hvad man kan li)

3 dl. vand

125g sukker

Evt lidt citronsaft.

Skær frugten i tern (hvis bær bevares de hele).

Bring vand og sukker i kog.

Kog frugten mør i lagen og blend den evt. til sidst (uden lagen)

Smag til med lidt citronsaft.

Tip:

Lav en større portion risengrød og køl noget af det ned til klatkager. De smager fantastisk med syltetøj på. (næsten som pandekager) Så er der lidt sødt til aftenkaffen…

Dej:

Ca. 300 g risengrød

2 æg

1 tsk. sukker

1 spsk hvedemel

½ tsk. vanilliesukker

Evt lidt revet citronskal

Margarine til bagning

Alle ingredienser røres sammen og sættes skefuldvis på en pande med forvarmet smør eller margarine.

Steg dem lysebrune (ca. 3 min. På hver side).