Torsdag: Boller i selleri
Ingredienser:
1 selleri i tern
1 l bouillon
Fars:
400 g hakket kalv og flæsk
Havsalt
50 g mel
2 æg
1 revet løg
3 dl mælk
Friskkværnet peber
Maizena til jævning
Annonse
1½ dl piskefløde
240 g ris
Sådan gør du:
Rør kødet med salt. Tilsæt melet og rør godt. Tilsæt æggene ét ad gangen og til sidst mælken og det revne løg og peber.
Lad farsen hvile ½ time. Kog selleriterningerne al dente i bouillon. Tag selleriterningerne op, form farsen til boller og småkog dem i bouillonen i 7-10 min. efter størrelse. Tag dem op og hold dem lune. Suppen jævnes med maizena udrørt i vand.
Fløden tilsættes til sidst. Smag til med salt og peber. Hæld boller og selleri tilbage, varm godt i gennem. Servér med ris.
Tilberedningstid: ca. 40 min.