Torsdag: Boller i selleri

Ingredienser:

1 selleri i tern

1 l bouillon

Fars:

400 g hakket kalv og flæsk

Havsalt

50 g mel

2 æg

1 revet løg

3 dl mælk

Friskkværnet peber

Maizena til jævning

1½ dl piskefløde

240 g ris

Sådan gør du:

Rør kødet med salt. Tilsæt melet og rør godt. Tilsæt æggene ét ad gangen og til sidst mælken og det revne løg og peber.

Lad farsen hvile ½ time. Kog selleriterningerne al dente i bouillon. Tag selleriterningerne op, form farsen til boller og småkog dem i bouillonen i 7-10 min. efter størrelse. Tag dem op og hold dem lune. Suppen jævnes med maizena udrørt i vand.

Fløden tilsættes til sidst. Smag til med salt og peber. Hæld boller og selleri tilbage, varm godt i gennem. Servér med ris.

Tilberedningstid: ca. 40 min.